Hamilton pojasnio uzrok problema na VN SAD-a

Lewis Hamilton izjavio je da se zbog pogreške u set-up-u njegov Mercedes ponašao čudno na VN SAD-a.

Zbog lošeg balansa težine između guma, momčad je na oba bolida promijenila pumpe za vodu i time si uzrokovala dodatan posao.

Mercedes se također nosio i s povećanim tlakom u Pirellijevim gumama, pa su bili primorani zatvoriti rupe za protok zraka na stražnjim kotačima.

Svi ovi faktori pridonijeli su teškim poslijepodnevom za Hamiltona, koji je unatoč tomu završio treći.

“Rastavili su bolid ujutro i kad je ponovno bio sastavljen, bio je loše izbalansiran. Imali smo veliki problem s balansom težine, oko 50 kilograma, što je mnogo.”

“Zbog toga su prednja desna i stražnja lijeva guma bile jače opterećene. Zbog toga je bolid teže skretao kroz lijeve zavoje.”

“Bio je to vrlo čudan osjećaj. Kao da u mene puše jak vjetar ili tako nešto. Kroz desne zavoje je bilo bolje.”

“Ipak, na stazi dominiraju lijevi zavoji. Da nismo imali taj problem, mislim da bi imali  drugačiju utrku,” izjavio je Hamilton.

Momčadski kolega Bottas dodao je da promjene na stražnjim kotačima nisu pomogle u performansama.

“To je zasigurno napravilo razliku. Znali smo da bolid nije bio u 100-postotnom stanju, a uz to smo imali problema i s gumama.”

“Mislim da je uzrok problema djelomično i u povećanim očekivanjima od strane Pirellija i izdržljivosti guma.”

“Bolid nije bio dobar za voziti. Zbog lošeg balansa gume su se brže trošile što je situaciju dodatno pogoršavalo.”

“Uz optimalan balans prava brzina bolida bi se pokazala,” zaključio je Bottas.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
sladjan87

E bas je lijepo kad netko strucan to objasni .

Letecibalkanac

Eh ovo je jedna od stvari koje ne volim kod njega. Nikad nije nesto do njega nego mora biti kriva ekipa, bolid, poravnanje zvijezda… Realno, sprzio je gume vozeci po 1 sec brze od Kimija i Maxa, pa onda naisao na Maxa za kojeg zna kakav je vozac.

Holden91

Dugo pratim sport, za mene svi vozači su vrhunski ( kao i njihovi komentari ) i mislim da su svi sposobni za dobre rezultate kad se za to ispune uvjete.
Lewis ce priznati gresku kada se to bude od njega tražilo, ali za mene njegova najveća izjava je da je on zaslužio osvojiti prvenstvo F1, mislim prve godine kada je vozio za Mercedes, jer je on odrastao u siromaštvu za razliku od Rosberga.

Related Posts