Bottas uvrijeđen zbog izjave Wolffa

Nakon završetka utrke u MađarskojValtteri Bottas se uvrijedio izjavom šefa Mercedesa da je bio pomoćnik svom momčadskog kolege Lewisu Hamiltonu.

Finac je morao igrati ulogu obrane kako bi zadržao Sebasitana Vettela iza sebe i time osigurao Hamiltonu pobjedu.

Kada je pri kraju bio u takvoj poziciji, Toto Wolff je rekao da se divi pomoćnoj ulozi Bottasa.

“Osjećaj je slatko-gorak, ne znam zašto, Valtteri je zaslužio postolje jer je bio izniman pomoćnik,” rekao je šef Mercedesa.

Bottasu se nije sviđala ta izjava i dodao je kako je malo toga oko čega bi trebao biti sretan jer je htio završiti na višljoj poziciji.

“Kao prvo izjava “pomoćnik” me uvrijedilo, a kao drugo ne vidim ništa pozitivno u ovoj utrci. Htio sam bolji rezultat.”

“U teoriji trebali smo uspjeti samo sam jednim odlaskom u boks. Morali smo u boks ranije nego što smo htjeli zbog Raikkonena, a još 20 krugova prije kraja činilo se sve u redu.”

“Mogli smo kontrolirati ritam utrke i moju poziciju, ali zadnje gume su već bile pri kraju. Pokušao sam se boriti najbolje i najagresivnije što mogu, ali na kraju je sve završilo loše sa oštećenim prednjim krilom i sa svim ostalim,” rekao je Bottas.

Mercedesov vozač nagovijestio da će popričati s nadležnima oko “pomoćnika” jer kako kaže, nije igrao nikakvu pomoćnu ulogu.

“Mislim da ćemo razgovarati nakon ove utrke. Već smo na sredini sezone, a razlika između bodova je velika,” dodao je.

Također, izjavio je kako su incidenti s Vettelom i Danielom Ricciardom bili samo trkaći incidenti, iako je zbog Ricciarda pod istragom.

“Imao sam dobru borbu s Vettelom u prvom i drugom zavoju. Skrenuo je ranije u zavoj i nisam mogao nigdje. Dotaknuli smo se i jedino je moj bolid bio oštećen. To je bio trkaći incident.”

“S Ricciardom je bila slična stvar. Bio sam mu bliže s unutarnje strane, nisam imao pola svog prednjeg krila pa sam i prekočio. Siguran sam da je vidio da idem brže u zavoj, ali je svejedno skrenuo i dotaknuli se,” komentirao je Bottas.

 

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
zendo21

Čista predstava, iako navijam za mercedes, bas se ponašaju kao ono što i jesu, obična korporacija u službi kapitala, jedino što vrijedi i čemu se mogu diviti u toj momčadi je onih 600 ljudi koji su napravili bolid, a menadžment im je iritantan strašno.

Worf

mediji kao i obicno krivo prenose izjave sefova. nije ga nazvao pomocnikom u tom smislu.

458Italia

Naravno da je, čemu izmišljat kad je jasno? Još ok što ga je zadržavao, ja nekako mislim da Wolff pod “pomoćnik” misli na to da će Bottas Vettela izbacit u utrci po potrebi, što mu je skoro i uspjelo ovaj put

sennad

Trebao si i vecu kaznu dobiti. Hajd kočenje, kao nisi mogao, ali i da ne okrenes volan u desnu stranu. Tipična namjera ili frustracija od predhodnog incidenta.

mironet

Slušaj mali, jebi ti njima sve po spisku, ovaj wolf i lauda najodvratnije spodobe

Dani

Nitko ga nije tjerao potpisati ugovor. On dobro zna zašto je dobio ugovor na jednu godinu. Dečko se uvrijedio. Sva sreća pa samo malo bodovno kasni za Lewisom. Čak je i Kimi ispred njega, a ne bi se čudio da ga uskoro i Daniel stigne. On je dobar vozač, ali ove godine je imao i peha, ali i loših vožnji.

458Italia

Dobio je ugovor da se sudara s Vettelom, da. I meni se čini

Mike-ferrari

Wolf je politicka pedercina
Sad ti u stilu Kimia oduzmi onako Finski gas pa nek se hebe on i umjetni pletenicar sto pol place daje na transplantaciju kose sa dupeta na glavu

George

Ajoj, crkavam, odličan komentar 😀
Previše je love u pitanju, odavno F1 nije sport, a o navijačima se ne vodi računa uopće. Podsjećaju me na naše političare.

Related Posts