Verstappen: Mogli smo pobijediti oba Mercedesa

Red Bullov Max Verstappen, imao je odličan start u utrku i vjeruje da su bez problema mogli biti bolji od dva Mercedesa. Međutim, mladi Nizozemac morao je odustati u 13. krugu nakon kvara kočnica. Verstappen više nije mogao zakočiti te je samo produžio u zid.

U tom trenutku Max je izgledao vrlo brzo, pozvao je svoju ekipu da slijedi primjer Ferrarijevog Sebastiana Vettela i ranije obave promjenu guma. Oni su upravo to i učinili, ali kvar na bolidu koštao ih je utrke.

”Moja lijeva stražnja kočnica se pregrijala. Kočio sam i odjednom sam izgubio pritisak u kočnicama. Kada izgubite pritisak stražnjih kočnica sav pritisak se prebaci na prednje. Tada se blokiraju prednji kotači i više se ne možeš zaustaviti.”

”To je bilo vrlo razočaravajuće za nas. Još više me to razočaralo jer smo bili u jako dobroj poziciji i mogli smo vrlo lako biti na podiju. Na startu su mi kotači proklizali, ali sam ostao u zavjetrini koliko sam mogao i odabrao desnu stranu u ulasku u zavoj. To mi je omogućilo dobar izlazak za sljedeći zavoj,” rekao je Max.

Verstappen isto tako dodaje kako misli da je odabir taktike bio odličan i da su s takvom strategijom mogli srediti Mercedese.

”Mislim da smo strateški napravili dobar potez. Da nismo imali problema s kočnicama, završili bi na drugom mjestu i pobijedili bi Mercedes. To bi bila odlična stvar za nas,” tvrdi mladi Nizozemac.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMX

Da moj tata ima para ko tvoj vozio bi i ja F1

mika.KA

Da baba ima pišu bila bi deda!
Trebao je u LH izjaviti da nisu imali problema sa zadnjim krajem da bi pobjedili u utrci.

ferkim

Hau jes no

F1 fan

RB ne napredovao to sigurno
I ne sumnjam da ce biti još bolji.. Na početku su bili odlični ali nakon SC-a ričardo se pogubio nikakav grip, pace slab..
I na mercu je soft bolje radio nego supersoft.

dFixxx3r

mali kuri frku 😀
malo još pritiska na merc je dobrodošlo

schu F1

Teško da bi te pobijedili mercedese,ricciardo je bio daleko na kraju a ne vjerujem baš da bi ti bio toliko brži,iako jesi brži od riccia!!

Related Posts