Abiteboul: Red Bull će se boriti za naslov u 2017.

Renaultov izvršni direktor, Cyril Abiteboul, uvjeren je da će se momčad Red Bulla koja koristi Renaultove motore, boriti za naslov prvaka ove sezone.

Ovo je hrabra izjava Renaultovog šefa, jer se Renaultovi motori nisu pokazali kao najpouzdaniji tijekom predsezonskog testiranja u Barceloni. Tako su Red Bull i Toro Rosso, koji su se ove godine vratili Renaultovim motorima, imali niz problema sa svojim pogonskim jedinicama tijekom testiranja.

”Naravno da će se Red Bull boriti za naslov ove sezone, to je očigledno. Mi to znamo i učinit ćemo sve što možemo da im omogućimo naslov svjetskog prvaka. Moramo početi od toga da poboljšamo pouzdanost naših motora,” rekao je Abiteboul.

Toro Rossov šef, Franz Tost, kaže kako je njihov najveći problem upravo pouzdanost motora. Međutim, Abiteboul hvali novi Renaultov motor za koji kaže da je ispunio sva njihova očekivanja, pa čak i nadmašio njihove ciljeve.

”Moramo se fokusirati na pouzdanost pogonskih jedinica svakako, ali moramo obratiti pažnju i na ERS. Ispunili smo naše ciljeve koje smo si postavili s obzirom da imamo potpuno novu arhitekturu motora. Očekivali smo da ćemo imati određenih problema i kvarova, to je normalno. Kada nadvladamo te poteškoće, performanse će se značajno poboljšati,” dodao je Renaultov šef.

12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ZX10R

To bi za F1 bilo super !!!
Svi će mo biti pametniji u nedelju ujutro !!!
Do tada pozdrav svima !

trut123

Ovi iz Renoa nisu normalni, njima je bitno da se Rb bori za postolja a oni ko tvornicka momcad na dnu poretka. Tko tu koga, ko je u toj prici lud?

dFixxx3r

možda je redbull otišao korak dalje sa zavaravanjem protivnika tijekom testiranja i lockao motor i namjerno napravio kvarove (senzori) da svi mislimo da su u problemima

Desmosedici

Ove sezone su bolidi jači, teži, širi, veće brzine u krivinama, veći mehanički i aerodinamički otpori. Sve to povećava potrošnju goriva. Po onome što sam do sada pročitao izgleda da će biti problema sa potrošnjom goriva koja je sada limitirana na 105 kg. Vidjećemo tko će najbolje izbalansirat snagu i potrošnju tj. tko će to optimalno uštimati.

loni

Cyrilova optimistična izjava se temelji ponajviše na performnsama motora ( dok radi 😉 ). Ekipa koja je bila na stazi/testiranju kaže da je Reno bio najtiši motor i vjerojatno najmanje “navinut”, a top speed im je bio ok. Tako da postoji pretpostavka da imaju dosta rezerve .

Hoće li riješti pouzdanost?
Moguće da da, izgleda da je 70 % zastavljanja/kvarova uzrokvao jedan te isti senzor.

PavleF1

pa sad ne znam baš koliko je pouzdano prosuđivati koliko je čiji motor navinut po jačini zvuka.. Honda se uvijek najglasnije čuje, a snaga im je najmanja..

loni

Neki Britanski F1 komentatori (i Pat Symonds) se referiraju na zvuk, a pouzdano 100% nije ništa . Honda je bili bučna na početku (2015), kad joj je maping/ rad motora bio potpuno “off”.

wilson

Bilo bi sjajno gledati vise ekipa u borbi za pobjede. Još devet dana do prvih kvalifikacija. Pa da vidimo stvarno stanje.

DMX

Redbull će se borit sa Williamsom za poredak kako sada stvari stoje.

blejky

Ovdje se ne zna ni tko pije ni tko plaća. Sjedne strane šefovi momčadi ističu kako im je upravo motor najveći problem i sami vozači također govore isto. I sam Niko je izjavio kako će Renault teško dolaziti do bodova. A sa druge strane predsjednik govori kako je motor fenomenal i premašio njihova očekivanja.
Tko tu koga jeb…..

F12013

Ova predsezona je zbilja jedna jebana što se tiče izjava sa svih strana. Pogotovo iz RB kampa. Šta reći nego pričekati Australiju, blizu je, a time i odgovori!

BureksMesom

Mozda se sprdaju s koeficijentima na kladionici prije pocetka sezone

Related Posts