Force India cilja na treće mjesto u 2017.

Nakon velikog uspjeha ove sezone gdje je Force India osigurala četvrto mjesto u poretku konstruktora, šef momčadi Bob Fernley izjavio da želi još veći napredak i kako će ciljati na treće mjesto u 2017. Force India ove je sezone vodila žestoku borbu s Williamsom, ali ih je uspjela pobijediti i ostvariti najbolji rezultat od samog ulaska u sport.

”Ove godine cilj nam je bio peto mjesto, ali imali smo u vidu i četvrto. Mislim da bi sljedeće godine trebali ući s planom osigurati četvrto i imati u vidu i treće mjesto,” rekao je Fernley.

Na pitanje koju od momčadi misli da bi mogli pobijediti Mercedes, Red Bull ili Ferrari odgovorio je:

”Ona koja napravi nešto krivo sljedeće sezone. Pod uvjetom da mi napravimo dobar posao, ali tu uvijek postoji rizik.”

Fernley je isto tako dodao da će biti jako teško sljedeće sezone jer velike momčadi će imati veliku prednost zbog novih pravila, ali je uvjeren da mogu biti kompetitivni.

”Velike momčadi će zasigurno profitirati dolaskom novih pravila jer će imati brži razvoj. Imaju neograničen budžet i mogu razvijati koliko žele. Naš razvoj biti će malo ograničen jer nemamo dovoljno sredstava da toliko testiramo,” izjavio je Fernley.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
kubinjo

Ako je indijski gazda treći po isplati eura i dolara šefovima F1 i FIA mafijaša,onda će Force India sigurno i biti treća.Inače,jako mi je žao u što se F1 pretvorila.Korupcija,hrpa govana i ograničenja u glavama odgovornih,dugogodišnje ograničenje u razvoju motora i bolida,razna kombinirana baterijsko benzinska frankeštajn rješenja,pa sve do jet set bezgranično egoističnih bahatih seronja,okićenih i nakićenih tatinih sinova.Nema tu već odavno čistog borbenog sporta,vjernosti bilo kojem od timova,itd.Vjernost se tu kupuje isključivo novcem.Odnosi između potplaćenih i potlačenih,zatim timova kao što su na primjer kombinacija Mercedesa i njihovog satelita Williams Mercedesa,na dalje Red Bulla i njihovog satelita Torro Rosse,pa i… Read more »

iceman258

Pa šta gledaš utrke kad ti se ne sviđa ništa?

Desmosedici

Mislim da je Fernley ipak preoptimističan. Računicu bi mu mogli pokvarit Mclaren, Renault a tu su još kao opasnost i Toro Rosso i Williams. Ovo je moja prognoza uz nadanje da neće netko od prvih pet moćnih ekipa “promašit” sa novim pravilima.

piket

još torro rosso nagodinu koristi renaultov motor…neznam van prve tri momčadi iz ove sezone bit će gužve, mislim da bi mclaren trebao bit bar 4.

piket

jako teško, force india radi sjajan poso s obzirom na resurse i logistiku al mislim da njim slijedi pad nagodinu bar na 6 mjesto

fap

Tesko ce i do cetvrte pozicije a o trecoj mogu samo da sanjaju.
Pored Mclarena ,Willijamsa pa i TRa sledece sezone pa ne vidim ih ni kao petu momcad

Related Posts