Kvjatu prijeti suspenzija zbog kaznenih bodova

Nakon što je Daniil Kvjat dobio još jedan kazneni bod u Meksiku, nedostaju mu još samo četiri kaznena boda do suspenzije sa jedne utrke.

Vozači se kažnjavaju suspenzijom sa jedne utrke kada prikupe 12 kaznenih bodova u 12 mjeseci.

Kvjat je dobio kazneni bod kada je preticao izvan staze Romaina Grosjeana u dvanaestom zavoju tijekom VN Meksika.

U Rusiji je dobio tri kaznena boda zbog sudaranja sa Sebastianom Vettelom, dva boda zbog sudara sa Kevinom Magnussenom u Monaku i dva boda zbog sudaranja sa Sergijom Perezom u SAD-u.

Ako Kvjat dobije još četiri kaznena boda prije 1.svibnja.2017. godine, dobit će suspenziju.

Što se tiče drugih vozača, Vettel  zasada ima šest kaznenih bodova, a zadnja dva boda je dobio u Meksiku kada je pokušao pretjecati Daniela Ricciarda u četvrtom zavoju. Uz dva boda, dobio je i 10 sekundi kazne.

Vettel je dobio dva boda u Velikoj Britaniji kada je Felipea Massu izgurao sa staze, a ostala dva boda je dobio u Maleziji kada je prouzročio okretanje bolida Nice Rosberga u prvom zavoju. Prva dva boda neće biti izbrisana do srpnja sljedeće godine.

Carlo Sainz Jr. je dobio jedan bod kada je Fernando Alonso zbog njega morao voziti izvan granica staze.

Dobio je i dva kaznena boda u Rusiji kada je Jolyon Palmera izgurao sa staze, a druga dva boda dobio je na kvalifikacijama u Njemačkoj kada je Massu zadržavao iza sebe u drugom zavoju.

Max Verstappen je kažnjen sa jednim kaznenim bodom prvi puta ove godine, a u 12 mjeseci ih je skupio četiri, a tri boda će bit odbačena u Abu Dhabiju.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
pumba

Bravo Kristina
Samo hrabro 🌕

F12013

A Mladen J.?
Gdje je on nestao…?
Pohvale svim novim novinarima i novinarkama! 👍

hrcfaca

Želim dobrodošlicu novoj autorici, a vidio sam već i prijašnjih dana dosta novih autora pa valjda će i ova stranica krenut u neke mirnije vode!

Ross Brawn

Kvyat nikako nije zaslužio da vozi sljedeće sezone mislio sam da se jedna korporativistička momčad neće vodit emocijma ali eto Kvyat je dobio mjesto sljedeće godine isključivo iz razloga jer je premješten iz Red bulla u torro rosso na početku sezone.

FerrariHR

Rus nikako da dođe na zelenu granu..Evo dočekasmo autora članka suprotni spol😉👍👍
To je odlično. A vidim i dosta drugih autora,valjda će i portal sad krenit u mirnije vode☺

Related Posts