Mercedes mijenjao i rukavice zbog osjetljivog kvačila

U Mercedesu na sve moguće načine pokušavaju riješiti problem ćudljivog sistema kvačila koji ove sezone muči njihove tvorničke vozače, naročito svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona.

Budući da je točno podešavanje broja okretaja i precizno otpuštanje otpuštanje kvačila pri startu izuzetno pipkavo išlo se čak dotle da se promijene šavovi na rukavicama oba vozača, kako bi osjećaj na njihovim prstima bio boli. No, ako je suditi nakon Hamiltonovog traljavog starta u Suzuki i pada s druge startne pozicije na osmo mjesto u prvom zavoju, redizajn rukvaica nije riješio problem.

˝Kvačilo koje im dajemo nije savršeno,˝ kaže boss ekipe Toto Wolff. ˝Vrlo je teško otpustiti kvačilo na pravi način. Postoji samo jedan pravi način i vrlo je teško podesiti sve parametre da se to dogodi na idealan način.˝

Wolff dodaje i da se Mercedes do sada oslanjao isključivo na korištenje podataka s vlastitih bolida. Nisu korištene informacije iz drugih ekipa koje koriste Mercedesove motore i druge okolne komponente, poput Force Indije.

˝Do sada smo koristili samo naše podatke, nikada njihove,˝ kaže Wolff. ˝Naš sistem je vrlo kompliciran, možda više od njihovog. Ali također, naši problemi su puno vidljiviji. Možda se samo čini da mi imamo više problema jer smo stalno u prvim startnim redovima.˝

U Suzuki je nakon utrke Hamilton prihvatio punu krivicu i odgovornost za svoj loš start koji je u konačnici bio glavnim razlogom za njegovo tek treće mjesto na kraju, i za rast bodovnog deficita za Nicom Rosbergom. Wolff, međutim, smatra da je lagano vlažni asfalt na desnoj strani staze također bio bitan faktor:

˝Vlažna staza je bila problem za sve na toj strani staze. Vidjeli ste da je i Daniel Ricciardo (koji je na gridu bio iza Hamiltona) također slabije startao i izgubio jednu poziciju. Vozači s prve, treće i pete startne pozicije preuzeli su vodstvu u prvom zavoju utrke. Očito je postojao problem i to je šteta. Činjenica da se staza nije ravnomjerno osušila nakon kiše preko noći je vrlo čudna.˝

 

 

 

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
F12013

Ne mogu se oteti dojmu da bi se upola manje pričalo o ovome da je Rosberg bio na Lewisovom mjestu.
Rosberg je odradio svoje čisto, osvojio pole, zaslužio bolji dio staze, bolje otpustio kvačilo i to je to…

sennad

Pokupio si mi misao.. 🙂 Stalno ga nesto brani i kad ovaj prizna svoju grešku.
Nista onda nek odu na Tajland i nek ozvaniče vezu.. 🙂 sta se kriju pobogu.. 😀

F12013

Hahahah… 🙂 😉
Uprav tako…

Dani

Za razliku od Rosberga Lewis uvijek krivicu preuzme na sebe. Čak i onda kada nije potrebno. Kod Rosberga je uvijek neki izgovor tipa kočnice, elektronika…..

Related Posts