Dijaković izgubio na sudu, Štetneru mora platiti 47.656,25 kuna

Ovih dana iz Županijskog suda u Zagrebu stigla je potvrda prvostupanjske presude kojom se u cijelosti odbija tužba Gorana Dijakovića protiv Davorina Štetnera vezana uz projekt Formule 1 u Hrvatskoj. Podsjetimo, Goran Dijaković trebao je biti partner projekta Formule 1 u Hrvatskoj 2011. čiji je nositelj bio  Štetner, vlasnik Kreator grupe. Iako Dijaković nije ispunio niti jednu od točaka partnerstva te nije osigurao doslovce niti kune za projekt, Štetner ga je ipak ostavio u projektu kao sukomentatora uz Mladena Jergovića.

Nakon brojnih nepojavljivanja u prijenosima te slabe pripreme u onim u kojima jest komentirao, krajem 2011. godine iz Kreatora su mu se zahvalili na suradnji. Dijaković 2012. podiže privatnu tužbu protiv Štetnera u kojoj inzistira da mu se prepiše 50 posto partnerstva u projektu i isplati oko milijun kuna odštete. Nakon brojnih ročišta i Dijakovićevih nepojavljivanja na sudu koja je ispričavao „iznenadnim hospitalizacijama“ sud je nakon tri godine presudio potpuno u korist Štetnera, na što se Dijaković žalio. Ipak, nakon dodatne godine dana Županijski sud je potvrdio prvostupanjsku presudu te naložio Dijakoviću da u roku 15 dana Štetneru isplati 47.656,25 kuna sudskih troškova. Ovo je bila jedina sudska tužba vezana uz Kreatorov trogodišnji projekt Formule 1.

„Meni je Gorana uistinu žao. Nakon što me je doveo u užasno neugodnu situaciju, jer je kao partner trebao osigurati 50 posto sredstava za projekt prijenosa Formule 1, ostavio sam ga iz samilosti u projektu kao komentatora. Dali smo mu priliku da honorarno komentira F1 i da ostvari kakav-takav prihod. Ne mogu se oteti dojmu da je bio instruiran od svojih odvjetnika koji su u predmetu vidjeli dobru PR i financijsku priliku. Zadovoljan sam presudom u ovom jedinom sporu kojeg smo imali, a još ćemo odlučiti hoćemo li Dijakovića dodatno sudski goniti,“ izjavio je Davorin Štetner, direktor Kreator grupe.

GP1

Related Posts