Verstappen: Rosberg nije skrenuo

Max Verstappen kaže kako bi udario u Nicu Rosberga da nije otišao sa staze te tvrdi kako Nijemac nije skrenuo u zavoj tijekom njihovog dvoboja za VN Njemačke.

Rosberg je išao agresivno s unutarnje strane Verstappenu u njihovoj borbi za treće mjesto, kočio je kasno i na izlasku iz zavoja je otišao široko te je Nizozemac morao otići sa staze.

Rosberg je nekoliko krugova poslije kažnjen s pet sekundi zbog tog incidenta, ali Nijemac se na team radiju branio kako je skrenuo koliko god je mogao.

Bio je to sličan incident kao onaj u posljednjem krugu VN Austrije kada je Rosberg imao kontakt s momčadskim kolegom, Lewisom Hamiltonom.

Verstappen tvrdi kako mu Mercedesov vozač nije ostavio prostora.

“Mislim da je bio dosta daleko pa je kočio kasno i u jednom trenutku sam pomislio da će se zabiti u mene. Otvorio sam stranu i on nije skrenuo pa sam ja morao ići ravno i time izvan staza. U suprotnom bi se zabili,” rekao je Verstappen.

“To se dogodilo i dobio je pet sekundi kazne. Pokušao sam ostati unutar pet sekundi kako bi vratio poziciju,” dodao je Nizozemac.

Rosberg kaže kako nije očekivao da će biti kažnjen.

“Bio sam iznenađen što sam dobio kaznu, to nisam uopće očekivao,” rekao je Nijemac.

13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Clarence

Nek prica ko sta hoce ova je kazna bila bez veze

dansla

Zanimljivo , na prošloj utrci ti si protiv Kimija 2 puta mijenjao smjer i nisi dobio kaznu . A sada Nico jednom ili ni jednom promjenio smjer pa dobio kaznu .

bibinjac

NR nije skrenuo dok ga ni izgura vanka to je činjenica dali je to za kaznu neznan suci su odlučili ja ga nebi kaznija gleda sam kadar 5-6 puta i lipo se vidi da NR ne skrece .

bibinjac

Ne bi ga kaznija radi mađarske i Kimija jer po nekoj logici Verstapen bi triba biti kažnjen.

Fernando Legend

Ma vi ste obojica u banani s tim skretanjima

458Italia

Potez na mjestu, ne znam čemu se svi čude – nije mogao skrenut jer je puno kasnije kočio. Zašto uopće ne bi htio skrenut, ionako je u zavoju bio u boljoj poziciji. Bzvz da se za ovo dobije kazna. Verstappen nije očekivo napad pa je onda išao plakat na radio. Ukratko

rolu

TREBAO GA JE NIKO NAZAD PROPUSTITI TJTJ VRATITI MU NAZAD POZICIJU U U SLUJEDECEM KRUGU GA PONOVO NAPASTI. MISLIM DA ONDA NEBI IMAO KAZNU

iceman258

Na snimci se jasno vidi kako Nico nema uopće namjeru skrenuti dok ne dođe do ruba staze. Zaslužena kazna. Isto tako je Verstapen mogao dobiti kaznu prošli vikend zbog opasne vožnje ali ne i kršenja pravila. Teško je biti sudac i neke duele uspoređivati ali u svakom slučaju oni imaju pristup svim snimkama tako da mogu koliko toliko biti objektivni. Događa se da netko bude zakinut sudačkim odlukama u bilo kojem sportu pa tako i ovome. Zato ima pravilo, pamti pa vrati…

aleneoprosti

Mislim da je Nico jako kasno kočio te je stoga došao do ruba staze!

iceman258

Lauda je komentirao odmah nakon utrke da nema nikakve sumnje o zasluzenoj kazni. Nije uopce ni pokusao pomaknuti volan niti su mu tockovi zablokirali. Da je bilo sta od ovoga bilo vidljivo, ne bi bio kaznjen

Daijiro74

Zato ti skreces na sve strane…

Alonso1983

Ili npr dali je Hamilton zaslužio kaznu kad Rosberga gura van staze kao npr u Kanadi? ja ne razumijem sistem kažnjavanja ni 2%…..

Alonso1983

Zanimljivo bi bilo vidjeti gdje bi završio ti i Kimi da Kimi nije dva puta morao zbog tebe mjenjati smjer i pokidati dio prednjeg krila. Po meni je veća glupost to što je Max radio Kimiju u mađarskoj nego ovo danas od strane Rosberga. Istu stvar je napravio Riciardo Vettelu u španjolskoj i Vettel je također morao doslovno stati i ići van staze jer se ovaj prekočio pa je reakcija sudaca drugačija. Ovi sudci u F1 sve više podsjećaju na one u nogometu.

Related Posts