Bottas: Promjena pravilnika je dobra za Williams

Posljednja veća promjena tehničkog pravilnika je bila itekako dobra za Williams koji je sa samog dna skočio na treće mjesto konstruktorskog poretka. Međutim, kako stvari polako sjedaju na svoje mjesto, tako se britanska momčad počinje udaljavati od vodećih pozicija. Valtteri Bottas zato smatra da Williams treba pozitivno gledati na novu promjenu pravilnika koja nas čeka već sljedeće sezone.

“Promjene pravila su uvijek prilika za promjenu stvari. Jako je teško reći, ali promjenu vidim kao dobru stvar za Williams jer su se stvari poravnale s ovim pravilima te zasigurno nismo napredovali iz godine u godinu. Prema tome, to je dobra stvar za ovu momčad. Naravno, ekipe velikih proizvođača imaju prednost zbog budžeta i količine ljudi koju imaju.”

Na pitanje može li Williams više napredovati 2017. nego što je to bio slučaj 2014., Bottas dodaje:

“Definitivno. 2014. je dokazala da možemo napraviti dobre stvari pa sam siguran da ova momčad, kao što sam rekao prošle i pretprošle godine, može biti bolja od ovoga.”

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
F1_zd

Kad se dogodi velika promjena pravila, novac nije toliko bitan jer nitko ne zna kako napraviti savršen bolid, izgleda da jedino Williams zna. Nakon par godina sve ovisi o parama a tu Williams nije najbolji, tako da što više promjena-bolje za Williams.

F12013

Sad su u puno boljoj financijskoj poziciji nego što su bili uoči 2014, puno razvijenija momčad u svim segmentima, jeste primijetili, imaju najbrže pit stopove od početka sezone…Možda Pat Symonds uspije napraviti čudo kao što je pomogao dići Renault…Ali kad vidim budžete Mercedesa, RB, Ferrarija, MCH…Teško je biti optimističan.

ClarenceF1

promjena pravila im može biti prilika da prve sezone nešto naprave…ali bez ulaganja ostanu na tome…

joshuazg04

Nemate love……… Za vrh…..

Related Posts