Palmer razočaran performansama svog Renaulta u Kini

Renaultov vozač Jolyon Palmer nije krio nezadovoljstvo nakon trkaćeg vikenda u Kini kojeg je označio kao jednog od najgorih u svojoj karijeri. Britanac se kvalificirao kao 19., a utrku je završio na 22. mjestu. Palmeru nije jasno gdje su nestale performanse nakon solidnog debija u Australiji.

“Slabi smo s aerodinamikom, a to smo mogli vidjeti tek u kvalifikacijama. Osim toga, u kvalifikacijama smo imali nekih oštećenih dijelova, a za utrku smo uspjeli riješiti samo polovicu problema. Kako god, nedostaje mi taj utjecaj aerodinamike. Sigurnosni automobil definitivno nije bio dobar za strategiju. Prvo moramo shvatiti što se događa s bolidom, a onda se fokusirati na strategiju. Što se tiče mene, mislim da je cijeli vikend možda bio najgori u mojoj trkaćoj karijeri. Bilo je jako loše.”

S obzirom na to da prošlu utrku nije uopće startao zbog problema s hidraulikom, Palmer je zadovoljan što uspio odvoziti kilometražu utrke.

“To je dobro iskustvo, ali i teško jer je izgledalo prilično loše. Siguran sam da ćemo se oporaviti.”

“Još uvijek učim. Vozim utrku pokušavajući različite strategije, koristim tri različite mješavine guma, degradacija na prednjoj i zadnjoj osovini… Odvozio sam tek dvije velike nagrade dosad. Ima pozitivnih stvari, ali ovog trenutka negativno je to što je tempo jako loš, a o tome očigledno ovisi rezultat.”

No, Palmer se neće predati, već će što prije posjetiti Enstone kako bi radio na sebi i pomogao momčadi.

“Proći ću kroz sve podatke i kroz vožnju u simulatoru, te ću pokušati analizirati što se događa.”

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
najboljif1fan

Da malo netragom i čudom opali tako.

loni

Palmer malo gundra za Brit medije …nije mu jasno gdje su nestale performanse? Bilo je problema sa zagrijavanjem/degradacijom guma nakon hlađenja iza SC i to je to. PU je sve bolji i bolji , bit će oni Ok.

modesto

lotus je bio bolji lani eto im važno se bilo riješiti pastora, izgledaju kao jordan 90ih skroz žuti,mogli su bit kao rani 80ih bijelo žuti.

BureksMesom

Renault ovu sezonu moze odradit onako rutinski sa kraja grida, samo neka se pripremaju za 2017

ClarenceF1

ma bolid im je kanta…još imaju možda najslabiji motor na gridu…pogotovo se vidi razlika kad se usporede sa red bullom koji je pokazao kako se radi sasija a vjerujem da su i taj renaultov PU doradili da bude bolji od tvornickog…

ClarenceF1

oke aj…bolid je jako dobar kao i PU koja nije najbolja ali ima potencijala…aj da vidim hoće i sad minusi? haha

Related Posts