Wolff ne očekuje ništa bolje kvalifikacije u Bahreinu

FIA je odlučila zadržati novi kvalifikacijski sustav na VN Bahreina te će nakon druge utrke sezone detaljnije analizirati učinak novog formata na subotnji spektakl u Formuli 1. Mercedesov šef Toto Wolff nije optimist – Austrijanac i dalje smatra da ove subote nećemo gledati ništa bolje kvalifikacije od onih u Australiji.

“Ovog vikenda ćemo još jednom vidjeti novi kvalifikacijski format nakon ne tako impresivnog debija u Australiji. Momčadi su u nedjelju u Melbourneu imale jednako mišljenje o tome i ono nije bilo pozitivno. S ovom promjenom nismo pronašli pravi format te je teško vidjeti kako on ovog vikenda u Bahreinu može biti zabavniji za navijače.”

“To pitanje je potrebno pažljivo razmotriti kako bi napravili koordinirane i inteligentne korake prema naprijed u odnosu na poziciju u kojoj se ovog trenutka nalazimo. Navijači žele uzbudljivo utrkivanje u formatu koji mogu shvatiti, između najboljih vozača i najboljih bolida na svijetu – tim redoslijedom. Trebali bi biti u stanju to isporučiti ljudima na tribinama i onima diljem svijeta koji Formulu 1 gledaju na televiziji”, zaključio je Wolff.

Hibridna verzija koja se sastoji od Q1 i Q2 po novom, te Q3 po starom sustavu je bila jedna od tema razgovora na sastanku Strateške grupe prošlog tjedna. Ovaj prijedlog su odbili McLaren i Red Bull koji su bili za potpuno ukidanje eliminacijskog sustava, što znači da nije bilo jednoglasne podrške koja je potrebna za promjene pravila unutar sezone.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
f1 zaljubljenik

Što će mu bolje kvalifikacije, ako vettel starta ko iz topa. Dobar je mercedes u kvalama. Ali se ferrari čini bolji u utrci.

Chronosus

“Navijači žele uzbudljivo utrkivanje u formatu koji mogu shvatiti, između najboljih vozača i najboljih bolida na svijetu – tim redoslijedom.”

Errm, what?
Kakve veze to ima s kvalifikacijama?

Chronosus

Vidim dosta thumb downova.
Kvalifikacije nisu utrkivanje između vozača. Kvalifikacije su borba vozača sa samim sobom, da izvuku u tom jednom krugu maksimum koji mogu iz bolida.
Utrkivanje između vozača je nešto skroz drugo.

Related Posts