Renault: Red Bull je konačno rekao nešto dobro o našem motoru

Renaultov generalni direktor Cyril Abiteboul tvrdi da je njegova momčad od Red Bulla konačno dobila pozitivne ocjene za novi motor koji se nalazi u RB12. Lijepe komentare je uputio upravo onaj koji je najviše kritizirao svog partnera u posljednje dvije godine, motorsportski savjetnik Helmut Marko.

“Motor je puno pouzdaniji, i bolid je pouzdan, Red Bull je također sretan. Čuo sam pozitivne komentare od Helmuta, život je lijep. Ali ništa ne uzimam zdravo za gotovo”, rekao je Abiteboul.

Red Bullov osnivač Dietrich Mateschitz je također rekao lijepe riječi o svom dobavljaču pogonskih jedinica.

“Iako je pogonski sklop praktički isti kao i prošle godine, imam dojam da Renault naporno radi s novim ljudima na odgovornim pozicijama. Pokazuju strast, izuzetno profesionalan stav i želju za uspjehom.”

Renault je sada fokusiran na svoju tvorničku momčad, a Cyril dodaje da je i odnos s Red Bullom sada nešto drugačiji i bolji.

“Pozitivno je. Nikada zapravo nije bilo toliko loše. Uvijek sam imao dozu respekta prema Red Bullu i njihovim kapacitetima za traženje performansi pod bilo koju cijenu, bilo da se radi o financijama, marketingu ili politici. Međutim, moj je zadatak paziti na program velikog proizvođača automobila koji ne može prihvatiti kritike.”

“Bilo je nekih kritika i to je bila prekretnica. Oni mogu reći da sam ja idiot i da smo napravili loš posao, ali oni ne mogu reći ništa negativno o brendu. To je sada povijest i pripada prošlosti. Idemo se fokusirati na budućnost i dobre stvari, odnos je sada dobar.”

Abiteboul se osvrnuo i na prošlu sezonu i uzroke problema zbog kojih su patile obje strane.

“Kada smo dogovorili nastaviti suradnju s Red Bullom, vjerovao sam da je to dobra stvar za Renault i da će to možda biti dobra stvar i za njih. Jedna od osnovnih stvari koju smo dogovorili je sljedeće: ‘Vi radite šasiju, i radite to jako dobro. Dajte nama da radimo motor’. Radili smo to jako dobro u prethodnih nekoliko desetljeća. Imali smo nesuglasice, ali to ne znači da se odjednom trebate uključiti u naš posao. Pokušali smo to i nismo uspjeli. Iskreno, oni su bili odgovorni za dizajn i proizvodnju velikog broja dijelova prošle sezone za koje se pokazalo da zadaju glavobolju. Bila je pogreška dopustiti da se to dogodi, ali i moja pogreška što sam to dopustio. Postojale su namjere izgradnje nekih mostova s Red Bullom. To nije uspjelo pa se sada svi opet bavimo svojim stvarima”, zaključio je Abiteboul.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
harii87

Meni ovo zvuči kao lijepi odgovor RB-u za sve što su pljuvali po Renaultu….

U prijevodu – “Sad lijepo vidiš da pojma nemate o izradi motora.”

RENAULTsportF1

izgleda da je i jedini spas za RENAULT bila tvornička momčad pošto se redbull umiješao u proizvodnju motora koji je valjda zbog toga i bio sve lošiji i lošiji. Jedno je izrada šasije a drugo motora.

Messa

Samo da ih Renault ostavi iza sebe

ciki-f1

Možda u nekim budućim sezonama.

Tuzlaensis

Kako stvari stoje, mogao bi RedBull nastaviti saradnju sa Renaultom/TAG Heuerom i nakon ove sezone

Schumi1

Normalno da će biti zadovoljniji kad su napokon dobili barem malo pouzdaniji motor. Čak nije ni toliki problem nedostatak snage, koliki je bio nepouzdanost i nevozljivost. Pa šta će Red Bull raditi sa Renaultovim motorom? Još kad ovi nisu htjeli nikakvu umješanost u razvoj od strane Red Bulla… Ne smiješ kritikovati motor koji nije konkurentan, pouzdan, niti ima dobre vozne osobine? Pa mora da se šalite. A da još pri tom trošite svoja sredstva uzalud, jer ne možete ništa popraviti zbog druge tvrdoglave strane. Ja bi vas pitao da ste u istoj situaciji. Da, Cyril ti si idiot, ako misliš… Read more »

fap

Tek kad nesto izgubis shvatis sta si imao ,e tako i RB kad shvatilida nece naci bolje od Renaulta oni okrenuli pesmu samo mozda malo kasno ipak su to trebali da urade prosle sezone pre nego se Renault odlucio osamostaliti

Related Posts