Raikkonen nije zabrinut Mercedesovom kilometražom

Ferrarijev vozač, Kimi Raikkonen, kaže kako nije zabrinut nevjerojatnom pouzdanosti pogonske jedinice njihovog glavnog rivala Mercedesa koju su pokazali na prvom predsezonskom testu u Barceloni.

Svjetski konstruktorski prvaci su kroz četiri dana testiranja uspjeli odraditi čak 675 krugova. To je 228 krugova više od Tora Rossa, koji je druga momčad po broju odvezenih krugova, i 224 kruga više nego što je njemačka momčad odradila na prošlogodišnjem predsezonskom testu u Barceloni.

Ferrari je prvi predsezonski test završio s 322 kruga manje od Mercedesa. Međutim, Raikkonen smatra kako Mercedesove vožnje tijekom testa nisu previše značajne, ali također priznaje kako žali jer nije uspio odraditi više krugova prvog dana kada je sjeo u bolid.

Na pitanje da li je zabrinut zbog kilometraže momčadi iz Brackleyja, Finac odgovara:

“Ne, zašto bih bio zabrinut? To je nešto što puno ljudi radi. Mi radimo svoje stvari. Naravno da smo htjeli odraditi više krugova jer sam ja izgubio skoro cijeli jedan dan, ali to je dio testiranja. Mi se pripremamo za utrke i ako postoji neki problem ili nešto želimo isprobati, to rješavamo ovdje,” rekao je Kimi.

Momčad iz Maranella je bila najbrža na tri od četiri dana prvog predsezonskog testa, ali Raikkonen kaže kako nema pojma da li je novi bolid dovoljno dobar za pobjedu nad Mercedesom.

“Ne znam da li je bolid dovoljno dobar. Osjećaj u njemu je sjajan i imamo još stvari koje želimo isprobati, testirati i uštimati. Bolid je sigurno korak naprijed u odnosu na prošlu godinu, ali hoće li biti dovoljno dobar? Vidjet ćemo na kraju godine,” dodao je Raikkonen.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
iceman258

Iceman nije već dugo izgovorio ovoliko rečenica u komadu. Izgleda je zadovoljan fercem

Related Posts