Haas bi rezervnog vozača dijelio s još jednom momčadi

Haas F1 Team zasad nema namjeru u svoje redove dovesti rezervnog vozača. Gene Haas ima drugu ideju na umu, a to je dijeljenje usluga rezervnog vozača s još jednom momčadi, u ovom slučaju vjerojatno s Ferrarijem.

Vozačku postavu američke momčadi čine Romain Grosjean i Esteban Gutierrez pa se špekuliralo da bi Gene u svojoj ekipi želio Amerikanca u ulozi trećeg, rezervnog ili test vozača. Međutim, potrebe za tim očito nema.

“Ovog trenutka nemamo rezervnog vozača. Najbolje bi bilo kada bi s Ferrarijem ili nekim drugim mogli pronaći zajedničkog rezervnog vozača”, rekao je osnivač momčadi Gene Haas za Sportbusiness Daily Global.

Vjeruje da je potreba za stalnim rezervnim vozačima posljednjih godina sve manja zbog poboljšane sigurnosti i manje učestalosti nesreća.

“S obzirom na sigurnost kakvu danas imamo, rezervnog vozača trebate samo ako je netko bolestan ili u nekom drugom posebnom slučaju. Potreba za tim vjerojatno nije tako velika kao što mislite. I u NASCAR-u uglavnom nemamo rezervne vozače.”

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
west

Čuj pa zar je moguče u F1 nešta dogovorit mimo Ferrarija i bez njihovog znanja i veta?!

west

Ovi su dovedeni da budu Ferrarijev testni poligon.

cenki95

Čuj ne mogu svi imati unaprijed dogovorena pravila sa FIA-om i skrivene testove sa Pirelli-om. 😉

FerrariHR

Ha ha ha😉

Related Posts