Briatoreu nikad dosta kritika: Formula 1 je PlayStation za inženjere

Tko o čemu, Flavio Briatore o lošem stanju u Formuli 1. Nakon što je iz svijeta Formule 1 izašao sa statusom običnog prevaranta, Talijan ubija vrijeme davajući intervjue raznim novinskim agencijama i u tim intervjuima najčešće kritizira vozače, momčadi, FIA-u, Ecclestonea i Formulu 1 u cjelini.

Briatore je sada dao nekoliko izjava za Arabian Business, te je, naravno, kritizirao sport.

”Formula 1 je postala PlayStation za inženjere. Zaboravili su navijače, zaboravili su show. Ovo je sada vježba za inženjere i to nije više sexy. Nema glamura”, ustvrdio je nezadovoljni Flavio. ”Kada na TV-u gledate inženjere kako objašnjavaju koliko je sjajno kvačilo, nikoga nije briga.”

”Da bi danas bili brzi, morate imati banku da vas financira. Ako dotaknete bijelu liniju, kažnjeni ste. Ako nemate pravi motor, kažnjeni ste. Ovo je biznis kažnjavanja.”

Međutim, Talijan vjeruje da će doći bolja vremena za Formulu 1.

”Mislim da će se stvari prije ili kasnije promijeniti jer ovo ne vodi nigdje. Ljudima nije interesantno.”

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avalon

baš me zanima kakav je to show bija nekad i o kojemu flavio priča . šta su starlete u toplesu i tangama šetale boksovima , pistom da uveseljavaju gledatelje ? valjda na to misli flavio kad kaže da danas F1 više nije sexy . F 1 je uvik bija play station samo šta je nekad to bija PS1 , a danas je PS4 i uvik je trebalo iza sebe imat “banku” da bi neko bija brz jer F1 je oduvik bila skup sport zbog teh naprednosti i stalnog razvoja čime su suparnici nastojali jedan drugoga pobjedit . to je uvik… Read more »

najboljif1fan

Nije ni puno fulao.

Marlon Brando

Ma bravo Briatore. Namještaš utrke, dobio si doživotni izgon iz Formule 1 i sada moraliziraš.

Slažem se s njegovim riječima, no nije bitno ŠTO se govori, nego TKO govori. Odlično napisano u članku, čovjek je obični prevarant.

Sheldon cooper

ne moralise on nista, samo govori u cemu je problem f1, a to je previse kaznjavanja i konstantno udaljavanje publike od sporta glupim pravilima, poslednje u nizu pravilo vezano za gume koje suludo, i odatle i potice problem pada gledanosti, jer niko ne zeli da kupi kartu da gleda ono sto se na trkama desava, jer se ne desava skoro nista ako je on prevarant, onda bi bilo fer reci da je i senna prevarant, jer je na najjadniji nacin osvojio naslov u japanu, isto bi mogli reci i za sumahera jer je izbacio hilla iz trke u australiji… i… Read more »

Marlon Brando

Ma kako se uopće usuđuješ usporediti Sennu s ovim talijanskim lopovom??

Senna je napravio nedoličan sportski potez, no barem nije krao cijeli svoj život i nije oskrvnuo svu čast Formule 1 namještanjem rezultata iza zavjese.

Diabl008

Čovjek je napravio remekdjelo, Ne vidim razloga da ga se naziva prevarantom jer kao što već piše ako je on onda je i cjela formula što i jeste, jer da nije neko bi stao uz piquet-a a njega nema nigdje.
Da je kojim slučajem Briatore bio uz Alonsa u Ferrariu ovaj bi imao najmanje još 3 naslova.
Boljeg taktičara i lisicu F1 nije imala.

stari lisac

Za razliku od tebe, on koristi puno ime i prezime iza teksta koji govori… Jer to nisi Marlon Brando, pa si zato obični pre…. Ne branim ga, ali, kao prvo, ništa nije dokazano, i drugo, on je na pravom sudu ( a ne na sudu “kadija te tuži, kadija ti sudi!”) dobio spor, gdje su se Flavio i FIA dogovorili oko vremenske “kazne”, koja je istekla još 2012 godine. Ako je FIA bila toliko sigurna u svoje “dokaze”, što nije obranila svoju poziciju na redovnom sudu, već je tamo izgubila i platila Flaviju odštetu zbog blaćenja njegovog imena. Flavio je… Read more »

FerrariHR

Lišče…Slažem se sa tobom. Blatit nekoga zato šta misliš da je ovakav i onakav je zločesto. Al reću jednu drugu stvar,uvik ovi štovatelji Hamiltona ili Mercedesa vole reć “talijansko smeće,lopov,špageti se tamo rade a ne motori i sl.” Bitno je reć talijani,odma je to poveznica sa Ferrarijem. To je bit čitave priče.

modesto

to ja govorim od 2010 ali eto neka im .doći će bolja vremena kad čovječuljjak ode.

Related Posts