Bob Bell novi Renaultov tehnički direktor

Bivši Renaultov i Mercedesov tehnički direktor, 57-godišnji Sjeverni Irac Bob Bell, vratio se u tvorničku momčad francuskog proizvođača koja se sada zove Renault Sport Formula 1 Team. Imat će istu ulogu kao i u veoma uspješnim godinama kada su Francuzi osvajali vozačke i konstruktorske naslove prošlog desetljeća. U Renaultu će biti nadređen Nicku Chesteru koji je postao zadužen za šasiju, te Remiju Taffinu koji je odgovoran u odjelu za motore.

Šasija Renaultovog RS16 će se raditi u Enstoneu, a razvoj pogonske jedinice će se nastaviti u Viry-Chatillonu.

Bell je karijeru u Formuli počeo graditi s McLarenom gdje je 1982. bio zadužen za aerodinamiku. Šest godina poslije je promaknut na mjesto voditelja odjela za istraživanje i razvoj. Nakon prelazaka u Benetton i Jordan, Renaultu se pridružuje 2001. godine kada postaje zamjenik, a dvije godine kasnije i korak više na mjesto tehničkog direktora.

Nakon crashgate skandala, privremeno postaje šef Renaultove momčadi sredinom 2009., a 2011. odlazi u Mercedes kao tehnički direktor. Aktualne svjetske prvake je napustio krajem 2014., a prošle sezone je šest mjeseci proveo u Manor Marussiji gdje je radio kao tehnički konzultant.

Related Posts