Verstappen se uspoređuje samo s najboljima

Max Verstappen je prošle godine postao najmlađi natjecatelj utrke Formule 1, a ubrzo je posao i najmlađi osvajač bodova u najelitnijem oktanskom natjecanju. Rekordi su padali jedan za drugim pa je mladi Nizozemac na kraju sezone osvojio čak 49 bodova. To je bilo dovoljno da sezonu završi najuvjerljivije od svih debitanata; skupio je 22 boda više od Sauberovog Felipea Nasra, odnosno 31 od svog momčadskog kolege Carlosa Sainza. Iako ga se najčešće uspoređuje upravo s kolegom iz Toro Rossa, Verstappen razmišlja nešto drugačije.

“Nikada se ne uspoređujem s početnicima. Nisam osvojio prvenstvo, ali sigurno je lijepo biti na vrhu i osvojiti najviše bodova među debitantima. Međutim, želite se usporediti s najboljim od najboljih, a to su definitivno iskusniji dečki.”

Mladi Nizozemac s pravom već sada sanja o naslovima svjetskog prvaka, ali tvrdi da mu nije bitno s kojom će to momčadi biti.

“Moj san je postati svjetskim prvakom. I to ne samo jednom. Nije bitno s kojom ekipom će to biti. U redu je što ću odraditi još jednu godinu ovdje u Toro Rossu i što ću ponovno naučiti puno jer s učenjem nikada ne prestajete. Dug je put ispred mene i vrlo sam mlad pa nemam ništa protiv ostanka ovdje još jednu godinu”, rekao je 18-godišnji Max.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
najboljif1fan

Da ali pola grida je vozilo u prijašnjim erama motora i pravila pa je bilo dosta teže voziti nego ove danas tako da nije baš ovo točno.Mislim on je super vozač meni jako dobar,ali kaj je istina je je.

Related Posts