Sauber strahuje od sve boljih konkurenata

Sauber F1 Team je prošlu sezonu završio na osmom mjestu konstruktorskog poretka, što je puno bolje od katastrofalne 2014. Međutim, švicarska momčad se boji da bi 2016. mogla ponovno biti teška godina jer se očekuje McLarenov pomak prema sredini poretka. To nije sve, Toro Rosso s Ferrarijevom pogonskom jedinicom ne bi trebao imati većih problema u direktnim obračunima, a tu su još i Manor te Haas.

Sauberov trkaći inženjer Erik Schuivens kaže da je završavanje u prvih 10 njihov cilj, ali je priznao da će to biti teško s obzirom na sve jaču konkurenciju.

“Nadam se da ćemo napraviti korak prema naprijed, ali ostale momčadi će također napredovati. Npr. McLaren, ali i Toro Rosso. Oni već imaju dobru šasiju, a s boljom pogonskom jedinicom ćemo imati još teži posao kako bi ih pobijedili.”

“Nadamo se da ćemo se probiti u Q3 tako da osvajanje bodova ne ovisi o odustajanjima drugih bolida. Ako uspijemo u tome, napravili smo dobar posao.”

Sauberova šefica Monisha Kaltenborn se slaže da će osvajanje bodova biti težak posao za njenu ekipu, dodajući da Manor s Mercedesovim pogonskim jedinicama te novopridošli Haas mogu predstavljati još jedan izazov.

“Imamo Manor koji dolazi u novom paketu. Imamo i novu momčad Haas, koja ima opsežnu suradnju s Ferrarijem. Prema tome, bit će jako teško osvojiti bod.”

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Schumi1

Boga mi je Sauber u lošoj situaciji. Ne bih se iznenadio da budu najgora ekipa sljedeće sezone. Iako im je BMW ostavio odličnu infrastrukturu, slabo su je koristili zadnjih godina. Vidi se da u zadnje vrijeme (odkad je Monisha na čelu) ne znaju kud gone. Definitvno su imali najgori bolid na gridu, ne računajući Manor, koji je sklepao nešto od prošlogodišnjeg. Ali očekujem da ih Manor i u tom području nadmaši, sa bolidom koji su pripremali za 2015. sezonu, prije nego što su bankrotirali. Imali su fin koncept, koji su na kraju prodali na aukciji. Ali sve to mogu nanovo… Read more »

avalon

pa i sauber ima ferrarievu PU ka TR i haas , imaju solidnog i godinu iskusnijeg nasra , možda se i ericsson trgne ( ako šved ima kapaciteta ) pa samo trebaju poradit na šasiji i uključit se u borbu sa TR ( teško zbog maxa i carlosa Jr ) , hassom koji je ipak rookie uprkos već “prekaljenom” grosjeanu i manorom čija vozačka postava ( ako ostane ista ka i lani ) uprkos novoj PU vjerovatno ima najmanje šanse … iako buđet saubera nije velik više problema sa novčićima bi moga imat manor , a to nije nevažno u… Read more »

modesto

sretno sauberu u novoj sezoni

dFixxx3r

sauber je veteran formule. drago mi je da su imali dobru sezonu

Related Posts