Sainz: Alonso je vrlo dobar uzor

Toro Rossov vozač Carlos Sainz je tijekom svoje prve godine u Formuli 1 puno učio od sunarodnjaka i dvostrukog svjetskog prvaka Fernanda Alonsa. Mladi Španjolac je pomno pratio McLarenovog vozača koji se mučio prošle godine te je od njega naučio važne lekcije.

“On je vrlo dobar uzor! Sada prolazi kroz teško razdoblje svoje karijere pa je zanimljivo vidjeti kako se on ponaša i kako se nosi sa svim tim stvarima. Meni je zanimljivo promatrati i učiti.”

“Prošla godina je prošla u znaku učenja. Fernando me ne treba savjetovati jer ga uvijek gledam i promatram. Nije mi prišao i rekao ‘možda pokušaj ovo ili razmisli o onome’, nego sam učio razgovarajući s njim za vrijeme parade vozača, kao što ste često mogli vidjeti, ili u paddocku.”

“Od njega mogu učiti – poput zrcala u kojem se možete vidjeti.”

Sainz također nije imao sreće u 2015. Bolid je mnogo puta otkazao dok se Carlos nalazio u bodovima.

“Nije lijepo vidjeti da na tablici nemate sve te bodove koje zaslužujete. Na kraju krajeva, oni ljudi do čijeg mišljenja mi je stalo se nalaze u Red Bullu i Toro Rossu. Oni znaju koliko sam bodova sada mogao imati, napravili su izračune. Ovo je sport, ponekad ne ovisi sve o vama. Nadam se da će u 2016. svi ovi problemi biti riješeni i da se ravnopravno možemo boriti.”

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
joshuazg04

Fernando ti se dakle sviđa………..

Related Posts