Grosjean: S 23 godine nisam bio spreman za Formulu 1

Max Verstappen je šokirao svijet Formule 1 kada je objavljeno da će za sezonu 2015. biti novi vozač Scuderije Toro Rosso. Nizozemac je debitirao na VN Australije kada je imao samo 17 godina, a od tada puca od samopouzdanja te je srušio još neke rekorde. Međutim, Romain Grosjean tvrdi da za Formulu 1 nije bio spreman s 23 godine, koliko je imao kada je sredinom 2009. u Renaultu zamijenio Nelsona Piqueta mlađeg.

Momčadski kolega mu je bio dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso, a Francuz nije imao zapažene rezultate u nekonkurentnom bolidu momčadi koja je u prvom planu imala rješavanje lošeg imidža nakon crashgate skandala. Iako je sezonu završio bez osvojenog boda, nadao se da će se na gridu pojaviti 2010.:

“Rečeno mi je: ‘Imaš sedam grand prixa da stekneš iskustvo i 2010. ćeš biti u bolidu’. To je bilo prerano za mene, jasno. Imao sam 23 godine. Danas postoje 17-godišnjaci koji su spremni za Formulu 1. Ja nisam bio spreman s 23. Isto tako, mojoj karijerom je upravljao Flavio Briatore kojemu je zabranjeno sudjelovanje u Formuli 1 nakon crashgatea. Bio sam među onima koji su morali otići kada se momčad odlučila na čišćenje. Prema tome, morao sam se jednom vratiti.”

Francuz se u Formulu 1 vratio 2012. godine u momčad Lotusa, a njegovu sezonu su obilježili česti sudari, pogotovo u prvom krugu, koji su ga koštali zabrane nastupa na VN Italije te godine. Unatoč tim teškim trenucima, Romain se uspio vratiti i zabilježiti dobre rezultate.

“Radio sam sa psihologinjom nakon Spa-Francorchampsa 2012. Psihologinjom koja radi s mnogim vrhunskim sportašima. Bilo je stvarno zanimljivo uvidjeti kako shvatiti stvari, krenuti naprijed, razumjeti stvari prije nego što se one dogode. Ona me učinila strpljivijim, pomogla mi je shvatiti zašto sam napravio dobre ili loše odluke i zašto nije išlo onako kako sam želio. Osim toga, tu je bilo i očinstvo – kada se bavite sportom na visokoj razini, želite se fokusirati na svoju karijeru, ali u isto vrijeme biti otac je najbolja stvar na svijetu”, zaključio je Grosjean.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
dxdy

i tko će te htjeti za vozača nakon ovakvih izjava…

zrinkoklupica

Ovaj nije spreman sa 23 a Max je spreman sa 17

Related Posts