Grosjean nije u Haasu kako bi si olakšao put prema Ferrariju

Romain Grosjean je krajem 2015. donio vrlo riskantnu odluku; odlučio je napustiti Lotus F1 Team (koji je u međuvremenu postao Renaultova tvornička momčad) te se pridružio novoj ekipi na griduHaas F1 Teamu. Američka momčad se od samog početka povezuje s Ferrarijem zbog vrlo uske suradnje sa slavnom talijanskom momčadi. Njihovi bolidi će imati Scuderijine pogonske jedinice, ali i druge dijelove na bolidu. Cijela ova priča je iznjedrila glasine da je Grosjeanov odlazak u Haas samo olakšavanje puta prema Ferrariju, budući da će ekipa iz Maranella imati uvid u podatke nove ekipe u Formuli 1. Međutim, Romain tvrdi da se na ovaj potez odlučio samo zato što ima vjere u projekt Genea Haasa.

“Ferrari će svakako dobiti sve podatke te će imati povratne informacije od inženjera. Najbolje što ja mogu učiniti je to da dam sve od sebe i odradim svoj posao. Nisam došao u Haas kako bih išao u Ferrari. Ne radi se o tome. Otišao sam u Haas jer mi se sviđa njihov projekt. Mislim da mogu biti uspješni. To je američka momčad pa postoji veliko tržište koje će biti dobro za Formulu 1.”

“Naravno, san je uvijek otići u Ferrari. Oni žele dobre vozače, a ako budete najbolji što možete biti, onda imate šansu.”

Odluku o napuštanju momčadi iz Enstonea nije bilo lako donijeti, ali Grosjean smatra da je ona bila ispravna.

“Na početku je bilo teško. Nisam mislio o odlasku negdje drugdje, ali onda sam susreo Gunthera Steinera i Genea Haasa, oni su mi objasnili projekt. Mislim da to može biti nešto dosta nevjerojatno. Imao sam priliku letjeti svojim krilima i vidjeti nešto drugačije. Bilo bi lijepo ostati s Renaultom; francuski vozač u francuskoj momčadi. Međutim, pridruživanje Haasu je bila najbolja odluka koju sam mogao donijeti. Renault treba još nekoliko godina kako bi se vratio na pristojnu razinu pa se možda još i vratim!”

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Rampante

Samo ti vozi,možda dočekaš i Ferrari!

Related Posts