Raikkonen smatra da je staložena vozačka postava veliko olakšanje za Ferrari

Ferrari je prošle godine imao turbulentnu sezonu koju su obilježili katastrofalni rezultati, a uslijedile su korjenite promjene na čelu momčadi. Maurizio Arrivabene je postao novi šef momčadi, dok je proslavljenog Fernanda Alonsa zamijenio četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel. Ekipa iz Maranella je napravila i sjajan posao na pogonskoj jedinici, te su ove godine došli do čak tri pobjede i niza postolja.

Čini se da je dolazak Sebastiana Vettela bio pun pogodak, a svježa njemačka krv je podignula atmosferu i ponovno uvela prepoznatljivu harmoniju. Zadovoljan je i Kimi Raikkonen koji je prošle godine imao poprilično loš odnos s Alonsom, dok je sa Sebastianom dugogodišnji prijatelj. Finac je već otprije isticao da mu se sviđa nova vizija momčadi bez ikakvih političkih igara.

”Naravno da je bolje za vozače da su u prijateljskim odnosima, da mogu zajedno raditi i razgovarati o problemima”, tvrdi svjetski prvak iz 2007. godine. ”To je za momčad veliko olakšanje i također prednost jer nema tajni i politike.”

Kimi je ove sezone došao do tri postolja, a mnogi Ferrarijevi navijači nisu zadovoljni njegovim performansama. U medijima se špekuliralo da talijanska momčad želi Valtterija Bottasa, no na kraju su ipak produžili ugovor s veteranom Formule 1.

Sljedeće sezone Ferrari cilja na prekid Mercedesove dominacije, pa bi se njemačko-finski tandem mogao redovito boriti za pobjede. Raikkonen smatra da njegova momčad može biti u igri za naslov i da će napredak i dalje biti vidljiv i kontinuiran.

”Sljedeća godina će biti nova prilika za početak od nule.”

”Međutim, tempo je bio dobar u odnosu na prošlu godinu. Ako nemate momentum, to je zabrinjavajuća situacije, iako naravno uvijek ima dosta prostora za napredak”, zaključuje Kimi.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
kikijv97

Ajde kimi ne kaki puno nego se primi posla. Otkad si se vratio u ferrari pokazao si jedno veliko NISTA.

Kush

xex! ironija je da je baš u ferrariu, koji je na glasu favoriziranja 1. vozača vlada sigurno najbolja atmosfera od svih timova na gridu. A kimi je realan, zna da je mogao i puno bolje s tim autom, ali i da je mlađi, da bi i bio puno bolji, uz trud treninga mogao bi se borit ravnopravno u vrhu, ali kao mlađi oslanjao se na prirodne sposobnosti i bio brz u dobrom autu uvijek. Mislim da sada kimi radi i trenira, sprema se za svaku trku više nego u mladosti, a da bi s još boljim autom vjerojatno imao i… Read more »

FO108F

Bila bi” atmosfera i harmonija” da se bore za prvaka kao i kod svih ostalih!

FerrariHR

Na kojim si ti drogama svaki dan?Promini dilera.

Related Posts