Pirelli odabrao gume za Bahrein i Kinu

Pirelli je danas potvrdio između kojih mješavina guma će momčadi odlučivati za VN Bahreina i VN Kine sljedeće godine. Poput prve utrke nove sezone, VN Australije, radi se o srednje tvrdim, mekanim i supermekanim gumama.

Ekskluzivni dobavljač je također odlučio da momčadi za utrku moraju sačuvati jedan set srednje tvrdih i mekanih guma, ali po pravilima samo jednu od njih u nedjelju moraju koristiti.

Osim toga, odlučeno je da svaki vozač mora sačuvati jedan set supermekanih guma za treću kvalifikacijsku rundu, koje će nakon Q3 vratiti Pirelliju. Oni koji ispadnu u Q2 imaju dodatni set supermekanih guma za utrku (ako se odluče za korištenje navedene komponente tog trkaćeg vikenda).

Momčadi mogu birati mješavine kod preostalih 10 setova, a Međunarodnu automobilističku federaciju o tome moraju obavijestiti najkasnije 14 tjedana pije početka navedenih utrka.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
pinky

jebate, koji k je ovo sa gumama… kaj znači “momčadi za utrku moraju sačuvati jedan set srednje tvrdih i mekanih guma, ali po pravilima samo jednu od njih u nedjelju moraju koristiti.” ??? nemora se više koristit obe vrste guma u utrci… znači sve može na mekim ????

kaj sa ovim “super”gumama iz Q3, pirelli uzima :))))) …. jel mogu koristit te super nove mekane kul gume u utrci ????

kaj se dešava sa F1, pa tim glupostima s pravilima nema kraja…

Iceman 7

Malo sam se izgubio,al zvuči zanimljivo za utrku 😀

Related Posts