Maldonado nije zadovoljan sudačkim kriterijima

Pastor Maldonado vjeruje da mu reputacija stvara još veće probleme kod dijela sudaca koji se pojavljuju na utrkama. 30-godišnjak je puno puta u svojoj karijeri bio uključen u razne incidente na stazi, zbog čega je sposobnost njegovih procjena i agresivna vožnja dovedena u pitanje. Maldonado zato smatra da se ponekada nepravedno nađe na razmatranju kod sudaca, a njihove reakcije često budu pretjerane.

“Kada ja pogriješim, čak bez dodirivanja bilo koga, svi su iznenađeni i to su vijesti dana. Svi drugi vozači se sudaraju, imaju incidente i ništa se ne događa. Pogledajte Bottasa i Kimija, dva puta, i to je jednostavno trkaći incident. Ja imam glupi kontakt i svi polude…”

Venezuelanac smatra da je zbog dvostrukih mjerila dobivao veće kazne, ali tvrdi da s tim jednostavno mora živjeti.

“Nije da me suci ne vole. Znam ih sve i samo rade svoje poslove. Međutim, ponekada imaju drugačije poglede nego na drugim utrkama. Vidio sam toliko puno incidenata tijekom godine i možda nisu bili tako oštri sa svojim odlukama. Sa mnom su ponekad malo oštriji. To je dio igre. Isto je i u nogometu”, rekao je Pastor.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
serafciger

slažem se u potpunosti,pastor je negativno etiketiran,komentatori i mediji zbijaju šale na račun toga a sve to utječe na suce. nadam se da će iduće sezone još bolje voziti i to bez ikakvog incidenta (i naravno kontakta s drugim bolidom jer se očito i to u njegovom slučaju kažnjava) te pokazati talent. živi bili pa vidili 🙂

modesto

to i ja govorim,mrze ga svi otkako je došao,pa zar i ostali vozači nisu bili agresivni i imali greške.nitko nije savršen,danas bi piqet i mansel da voze popili toliko kazni.a grosjeain je mogao na vn belgije ubiti alonsa i hamiltona.pa danas ga svi hvale,ali ne pastor je crashonaldo.ova pravila treba mijenjati.dont touch me je uveden 2010 i evo im pad gledanosti f1 za 70 posto,a tek zvuk,azijske staze itd.pastore budi i dalje agresivan bar nešto da zanimljivo gledam.nisam bio neki fan njegov ali ću od sljedeće godine navijat za njega

garfield

ti trebas da letis iz f1. sta ces ti renaultu, samo ces ih kostati $$$.

Related Posts