Jaguar kupuje Silverstone?

Već je odavno poznato da su organizatori Velike nagrade Velike Britanije u velikim financijskim poteškoćama i da je čak upitna budućnost slavnog Grand Prixa. Legendarna staza Silverstone godišnje ugosti više desetaka različitih motorsportskih događaja, pa tako bogat sadržaj traži i velike novčane izdatke.

”Mogu li garantirati budućnost Grand Prixa? Ne, ne mogu”, rekao je nedavno direktor staze Patrick Allen za britanski Telegraph.

”Povlačenje ugovora bi bila tužna stvar za Silverstone, za motorsport i za cijelu Britaniju.”

Međutim, pojavila se informacija da slavni britanski proizvođač automobila Jaguar razmatra preuzimanje Silverstonea. Jaguar Land Rover je trenutno u vlasništvu indijske kompanije Tata, a Times navodi da su spremni izdvojiti desetke milijuna funti. Jaguar bi na taj način sva svoja sjedišta premjestio na jedno mjesto i dobio ogromni promidžbeni prostor, dok bi uloženi novac definitivno spasio utrku Formule 1.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

To su Englezi zaslužili da im Indijac pokupuje njihove ponose auto industrije i auto moto sporta, Jaguar i Silverstone. Neka ga još preimenuje u Ratan Tata Circuit da im još zasoli.

Related Posts