Hulkenberg: Force India bi trebala ciljati na Williams

Force India je ove godine ostvarila najbolji plasman u svojoj povijesti; 2015. su završili na petom mjestu konstruktorskog poretka. Velike zasluge za to ima predstavljanje vrlo dobre B-specifikacije bolida na VN Velike Britanije. U stražnjem dijelu VJM08 se nalazi Mercedesova pogonska jedinica, pa uz Sergija Pereza i Nicu Hulkenberga rezultati nisu mogli izostati. S obzirom na to da je i Williams Mercedesov kupac te da im forma lagano opada, Hulkenberg vjeruje da bi njegova momčad trebala ciljati upravo na ekipu iz Grovea, koja je ovu i prošlu sezonu završila kao trećeplasirana ekipa prvenstva.

“Naravno, ako pogledate Ferrari i Mercedes, zaostatak je velik. Međutim, mislim da trebamo ciljati na momčadi poput Williamsa, pokušati smanjiti zaostatak korak po korak i staviti se u bolju poziciju.”

“Posebno je vrijedna pažnje činjenica da smo s B-specifikacijom Checo i ja osvojili jako puno bodova u svakoj utrci. Kakve god su bile karakteristike staze, bolid je bio kompetitivan te smo mogli osvajati bodove zahvaljujući vlastitim snagama.”

B-specifikacija se pokazala vrlo dobrom za Force Indiju s obzirom na to da je Perez u njoj osvojio 83% ovogodišnjih bodova, a Hulkenberg 69%. Nijemac vjeruje da njegova ekipa može zabilježiti dodatne pomake unatoč tome što imaju manji budžet od momčadi koje se nalaze ispred njih.

“Trebamo napraviti taj sljedeći korak. Nitko ne kaže da će to biti lako. Bit će teško jer nitko neće stajati mirno, ali mi smo također konkurentni i imamo vjeru u bazi u Silverstoneu da momčad može pronaći još performansi”, zaključio je 28-godišnjak.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
dFixxx3r

ova ekipa se odkad je u F1 polako ali zaista jako polako diže

bojim se da nakon što doživi svoj vrhunac da će se brzo ugasiti, a vrhunac je blizu ako nije i bio ove god

vidjet ćemo

Related Posts