Ecclestone ne vjeruje u održavanje VN Njemačke 2017.

VN Njemačke je osigurala svoje mjesto u kalendaru za sljedeću godinu, ali ako se pita FOM-ovog šefa Bernieja Ecclestonea, njeno održavanje je upitno za dvije godine. Pad popularnosti Formule 1 je veliki problem u Njemačkoj posljednjih godina, unatoč tome što Sebastian Vettel i Nico Rosberg pobjeđuju u vozačkoj konkurenciji, odnosno Mercedes u konstruktorskoj. Da stvar bude još gora, Nijemci su ostali bez domaće utrke ove sezone.

“To je za mene misterija. Ne znam što je pošlo po zlu, ali Njemačka je očito izgubila veselje za praćenje Formule 1”, rekao je Britanac za Die Welt.

Domaćinstvo VN Njemačke bi svake godine trebali izmjenjivati Hockenheim i Nurburgring. Međutim, Ecclestone nije tako optimističan, a za sve krivi vodstvo u Nurburgu.

“Kada je staza bila na prodaju, ja sam je odlučio kupiti. Onda su mi se obratili i rekli da su dobili ponudu koje je bila za jedan ili dva milijuna veća. Glupo je to što su zbog dva milijuna izgubili nekoga tko bi tamo osigurao održavanje utrke narednih 100 godina. To je razočaravajuće, ali i razlog zašto smo izgubili Nurburgring.”

Zbog toga sumnja u održavanje VN Njemačke 2017. koja je zakazana za Nurburgring.

“Mislim da sa sigurnošću možemo reći da tamo neće biti utrke 2017. Sljedeća godina je u redu jer imamo ugovor. Ne jako dobar, ali ga imamo”, dodao je Ecclestone.

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
otto

Na portalima je do jučer F1 nazivana kosilicama,grdobama bez zvuka i sličnim nazivima,po meni s punim pravo i zašto bi Njemci razmišljali drugačije?Kakva Formula,takav interes!

pila

DTM prvenstvo vec iz godine u godinu obara rekorde u posjecenosti….
drugo, ni Seb ni Niko nisu ni priblizno karizmaticni kao sto je bio Michael…

modesto

nema publike ni u abudabiju i bahreinu i kini pa se opet vozi.

Groff

Broj 1 više voli € i $ od same Formule 1.

Desmosedici

Kakva gledanost i posjećenost i bakrači? Ovo je opet neka njegova spačka, zar ne?

zekohonda

pa kao što piše, posjećenost i gledanost f1 u njemačkoj je u padu. meni isto nije jasno kako/zašto.

pila

DTM

F1 fan

Ovo je tragedija. To je legendarnA staza

IceMan282

smece staro kapitalisticko..daj se vise makni iz f1..hvala ti na svemu ali odjebi u skokovima..

modesto

pa onda nek ti se vozi vn katara ,nisi htio pregovarati a nije krivo vodstvo u nugbugringu.šteta što se tamo više ne vozi,tebi su planovi u aziji.

Related Posts