Verstappen kažnjen s 20 sekundi i tri kaznena boda

Toro Rossov vozač Max Verstappen je nakon VN Abu Dhabija kažnjen s 20 sekundi i tri kaznena boda zbog dva prijestupa tijekom današnje utrke.

18-godišnji Nizozemac nije poštovao pravilo plavih zastava kada je pred kraj utrke usporio Lewisa Hamiltona koji ga je prestizao za cijeli krug. Suci su mu nakon utrke dodijelili kaznu prolaska u boks, koja se u ovom slučaju pretvara u dodatnih 20 sekundi na ostvareno vrijeme u utrci, što znači da će u konačnom rezultatu pasti s 12. na 16. mjesto. Osim toga, za ovaj incident je dobio i dva kaznena boda.

Međutim, to nisu sve kazne koje je Verstappen zaradio na stazi Yas Marina. Za vrijeme trajanja utrke je kažnjen s vremenskom kaznom od pet sekundi zbog pretjecanja Jensona Buttona izvan granica staze. Za ovo je nakon utrke dobio i jedan kazneni bod.

Ukupna kazna za Toro Rossovog vozača na današnjoj utrci iznosi 25 sekundi i tri kaznena boda, što znači da je Max skupio osam kaznenih bodova u periodu od 12 mjeseci. Vozač koji u godini dana sakupi 12 kaznenih bodova, automatski dobiva zabranu nastupa na sljedećoj utrci.

Related Posts