Raikkonen: Možda se Bottas sada osjeća bolje

Valtteri Bottas i Kimi Raikkonen su u posljednje tri utrke imali dva kontakta na stazi. U prvom je manje sreće imao Williamsov vozač koji je odustati morao u posljednjem krugu VN Rusije, a na jučer održanoj VN Meksika kockastu zastavu nije vidio Ferrarijev vozač. Jedina razlika je u tome što su suci imali drugačije mišljenje kada je riječ o mogućem dodjeljivanju kazni; Raikkonen je u Sočiju bio previše optimističan pa je dobio kaznu od 30 sekundi na ostvareno vrijeme i tri kaznena boda, dok je udes na Autodromo Hermanos Rodriguez bio trkaći incident.

“Nema smisli ići kroz ovo, jedan će reći da je njegova krivnja, drugi da je moja. Što želite pronaći, nekoga koga ćete kriviti? To ne pomaže nikome. Imamo različite suce na svakoj utrci i ako pitate 10 ljudi, oni će to vidjeti na drugačiji način. Možda se on sada osjeća bolje s obzirom na ono što se dogodilo u Rusiji. Nemam ništa protiv nikoga. Ovo je utrkivanje, a ako se on sada osjeća bolje, to je dobro za njega”, rekao je Raikkonen.

Ferrarijev vozač ipak smatra da je kontakt mogao biti izbjegnut.

“Mislim da ova diskusija ne pomaže nikome niti da mijenja nešto. Nije bilo puno prostora, ali ako idete preko rubnika s unutarnje strane (gdje je Bottas bio), onda imate dovoljno prostora. Bilo je usko, ali ako pitate njega, siguran sam da će kriviti mene. Tamo je očito bilo dosta sklisko pa je blokirao prednji kotač. Ja sam morao skrenuti u nekom trenutku – ne mogu samo ići ravno.”

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
458Italia

Bottas je druga liga, ne treba se uzbuđivat

najboljif1fan

Dobio je natrag od Bottasa haha.Da mislim da je Bottas kriv stvarno preagresivan potez s unutarnje strane.

Vendetta

Dobro rečeno Kimi uz tebe sam,enormno je zaslužio kaznu kao i Ricardo

Mr.Spaceguy

Objasni zasto je Ricciardo zasluzio kaznu?

Mr.Spaceguy

Vidi sto tifosi daju minuse, a prije par godina kad god bi netko napisao pozitivno o vettelu bi bio izasipan minusima. Licemjeri teški.

Dani

Da je Bottas otišao na sladoled ili srat , onda bi vjerojatno dobio odobravanje od naših navijača. Ovako ništa.

modesto

trkaći incidenti ,čemu ljutnja?

Iceman 7

Ma samo ga ostavi iza sebe u Brazilu i UAE.Iduće sezone nadam se boljoj formi i da neće biti tolike potrebe za duelima s njim.GO KIMI!!!

Marlon Brando

Joj što volim kad karma počne djelovati. Vratila se ravnoteža u svemiru. Idemo dalje.

Related Posts