Mercedes isprobava radikalne koncepte za 2016.

S obzirom na to da su vozački i konstruktorski naslov osigurali par utrka prije kraja sezone, Mercedes je tijekom slobodnih treninga u Brazilu isprobavao razne nove dijelove koji bi se mogli naći u novom W07. To uključuje novi dizajn ovjesa i aerodinamičke dijelove koji bi mogli činiti dio S-duct solucije. Njemačka momčad je svjesna sve većih prijetnji koje dolaze iz Maranella pa se nadaju da će im radikalni koncepti pomoći u zadržavanju prednosti nad konkurencijom.

Na pitanje jesu li slobodni treninzi u Brazilu sugerirali da W07 može biti agresivno dizajniran, Mercedesov šef Toto Wolff je rekao:

“Možete napraviti veliku pogrešku ako idete na evoluciju bolida koji se već sada ponaša jako dobro. Prema tome, još uvijek nismo potpuno sigurni. Postoje neke zanimljive stvari koje su testirane u tunelu i o kojima smo razmišljali. Dijelovi jednog od tih jako zanimljivih područja su bili na bolidu u petak. Radi se o stalnim procjenama između evolucije i revolucije i još uvijek nije jasno želimo li krenuti malo inovativnije ili ne. Međutim, ovog trenutka je dobro što imamo osigurano prvenstvo i što možemo gledati na druge stvari.”

Iako je S-duct koncept privukao najviše medijske pažnje na Interlagosu, Motorsport.com prenosi da je najveća promjena, koja je bila testirana, zapravo novi dizajn ovjesa. Iako pojedinosti nisu poznate javnosti, postoje sugestije da bi momčad mogla razviti novi oblik hidrauličkog ovjesa koji spaja lijevu i desnu stranu bolida.

Mercedes je bila jedna od ekipa koja je dobro usavršila FRIC (Front and Rear Inter Connected) sustav koji je zabranjen prošle godine, tako da njemačka momčad ima iskustva sa sustavima koji rade na sličnim principima. Osim toga, vjeruje se da u Brackleyju razmišljaju o povećanju udaljenosti šasije od tla kako bi više zraka prošlo ispod bolida. To bi zahtijevalo novu izvedbu ovjesa te bi također moglo značiti da će S-duct postati ključan dio njegovog dizajna, koji će pomoći aerodinamici.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
igor

blago nama,bit će to još jedno zanimljivo prvenstvo

Forza

Super ti je profilna :p :p 😛 :p

igor

Nije ni tvoja loša

Related Posts