Bottas: Kontakt s Raikkonenom je nesretni slučaj

Valtteri Bottas i Kimi Raikkonen su kontakt imali i na današnjoj VN Meksika, a deblji kraj je ovoga puta izvukao Ferrarijev vozač koji je morao odustati zbog štete na svom bolidu. Podsjetimo, sličan incident se dogodio na VN Rusije kada je manje sreće imao Williamsov vozač. Kimi je tada dobio kaznu, ali današnji incident nije sa sobom povukao nikakve kazne jer se radilo o trkaćem incidentu.

Do kontakta je došlo kada je Raikkonen u obrani svoje pozicije stražnjim desnim kotačem dodirnuo Bottasov prednji lijevi. Mlađi Finac je u Rusiji odustao u posljednjem krugu, ali je danas uspio nastaviti te je završio na posljednjoj stepenici pobjedničkog postolja. Po njegovim riječima, kontakt u 23. krugu je jednostavno bio nesretan slučaj.

“Ne znam. Zapravo ne bi trebali o tome pričati. Utrkivali smo se čvrsto, ali na to smo inače naviknuti. Žalosno je kada tako idete u šikanu. Borio sam se za poziciju. Postojala je solidna mogućnost da prođem, ali završilo je ovako. To je jednostavno bio nesretan slučaj. Imali smo kontakt u Rusiji, ali jednostavno nismo imali sreće što je opet došlo do dodira. Bio sam blizu prije zavoja 4 i 5 te s unutarnje strane zavoja 5 i onda smo se sudarili. Šteta.”

S druge strane, Bottas je oduševljen nakon još jednog trećeg mjesta.

“Ukupno gledano, stvarno dobra utrka, vrlo sam sretan. Momčad je danas napravila odličan posao, pogotovo sa strategijom. Dečki su bili na visini zadatka pa sam zadovoljan s tim.”

 

https://www.youtube.com/watch?v=jVD_K4JSTHs

 

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
joshuazg04

Da, to je utrkivanje, a i ono U Sochiju je bilo utrkivanje……..

F1 fan

Ipak je bottas trebao pustiti taj zavoj kimiju, jer je prije toga otišao i van staze što mu je omogućilo da bude bliže.. No nikakva strašno velika pogreška to nije, sve je to utrkivanje

Tow Pie Pie

Baš tako…vidi se na snimci po blokadi kotača da je Bottas pokušao prikočiti i izbjeći kontakt ali prostora je ostalo premalo.

dFixxx3r

mogo je na travu, ak je prije toga mogo izac van staze di je asfalt, mogo je i 10m kasnije di je trava

Tow Pie Pie

Da je napravio tako opet bi bila hrpa komentara kako je Bottas ok vozač ali ne dovoljno agresivan, da ne grize dovoljno, da nije materijal za prvaka i slično. Pokušao je ostati u duelu ali završilo je kako je završilo. Svaka mu čast na pokušaju, i nije mi drago kada bilo koji vozač iz bilo kojeg razloga ispadne iz utrke.

najboljif1fan

Tako je.Da je u pitanju bio Ferrarijev vozač na mjestu Bottasa već bi doživio kaznu nakon 3 kruga ili manje SAMO.

Related Posts