U cilju povećanja buke: Bolidi od sljedeće godine mogu biti opremljeni s tri ispušne cijevi

Motorsport.com je prenio informaciju da će momčadi od sljedeće sezone svoje bolide moći opremiti s tri ispušne cijevi kako bi se konačno povećala buka aktualnih V6 hibridnih pogonskih jedinica. Momčadi još od Monaka ove godine rade na rješenjima pomoću kojih će povećati razinu buke nakon niza kritika koje su uputili navijači, F1 zajednica, vozači i mnogi drugi.

Bolidi Formule 1 trenutno imaju jednu ispušnu cijev, a plan je da od 2016. godine moraju imati najmanje dvije. Ideju su pozdravile i prihvatile sve momčadi te su dale zeleno svjetlo za implementaciju u tehnički pravilnik, a potvrđene su tijekom nedavno održanog sastanka FIA-inog Svjetskog motorsportskog vijeća. Međunarodna automobilistička federacija je sada objavila detalje, a u njima stoji da se ispušna cijev turbine mora odvojiti od cijevi wastegate ventila. Ne samo to, momčadima će biti dozvoljeno implementirati dvije wastegate ispušne cijevi ako žele.

Novi članak 5.8.2. tehničkog pravilnika Formule 1 ističe:

“Ispušni sustavi motora moraju imati samo jedan izlaz ispušne cijevi turbine i jedan ili dva izlaza ispušne cijevi wastegatea, koji moraju biti okrenuti prema nazad i kroz koje svi ispušni plinovi moraju proći.”

“Svi ispušni plinovi izlaza iz turbine moraju proći samo kroz ispušnu cijev turbine, a svi ispušni plinovi wastegatea moraju proći samo kroz ispušnu cijev(i) wastegatea. Nijedna ispušna cijev se ne smije nalaziti u bilo kojoj drugoj ispušnoj cijevi.”

FIA-in pravilnik sadržava detalje oko toga gdje se izlaz ispuha može nalaziti na bolidu kako bi se spriječio povratak blown difuzora. Ipak, postoji velika vjerojatnost da će momčadi sada tražiti načine kako bi protok plinova iz ispušnih cijevi usmjerili na druge aerodinamičke dijelove stražnjeg kraja bolida.

Force Indijin vozač Sergio Perez je na tu temu rekao nešto što će vjerojatno pozdraviti svi njegovi kolege:

“Definitivno trebamo tako nešto. Sjećam se kada sam prvi puta došao na utrku, ono što me je stvarno šokiralo je bila buka. Imamo najbolje automobile na svijetu pa to trebamo i pokazati.”

17 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
najboljif1fan

Da bilo bi dobro.

modesto

protok ili okretaji ili ništa od zvuka,zadnja sezona 2013 jakog zvuka.ovo su turbo kamioni

RINDT JOCHEN 1970

meni najbolji frend radi u jednoj maloj firmi koja se bavi ozvucenjem koncerata, mogu ga ja pitat bili donirao po dva mala Bose zvucnika pa da svaki bolid ugradi sigurno bi se bolje culi motori…….

Jester

Bose? Čisto sumnjam da ih samo tako olako dao :).

Zeus

Ništa od jačeg zvuka dok se ne povećaju okretaji, ovo je upravo debilana. Blow-off će se čuti malo jače nego sad, ono fsiju, fsiju (tko se sjeća WRC B-serije)…ali zvuk dolazi iz ispuha, ne znam tko predlaže ova sranja, a još gori onaj koji ih prihvaća. vuvuzela…majko moja…vrte se u krugu s ovim pravilima, “zelena F1” je propala od samog početka ove nove ere. Zbog stavljanja sprint serije u službu pokazivanja “zelenih mišića” i trajnosti pogona upropastiše proizvod. Upravo te stvari su zanimljive u endurance serijama, ali za F1? Ekstremi, traženje granica, šta su odabrali F1 za promociju “zelene tehnologije”… Read more »

zgrobnika

Točno zvuk će se promjeniti ali će se jako malo pojačati jedino riješenje su protok i okretaji.

Jester

Opet izmišljanje tople vode kraj jednostavnog rješenja. Kad već stari motori ne dolaze u obzir, povećajte broj okretaja i ukinite ograničenje protoka goriva.

Tuzlak

Evo nove igracke za Neweya 😀

zgrobnika

Je upravu si, imat će 2/3 cijevi jednu debelu iz koje uvijek izlaze plinovi i druge jednu dvije/dvije tanje iz kojih izlaze plinovi samo na kraju kočenja pred zavoj kad treba rasteretiti turbinu i Mgu-H. Jako dobro za igranje s aerom, softwareom i plinovima.

Schumi1

Nema tu igranja sa aerom, kad će auspuh morati izlaziti na kraju bolida. Baš zato da ga nebi mogli preusmjeriti na aerodinamičke dijelove. To su promjenili nakon 2013. godine, i to će i ostati.

zekohonda
dux

Znači 2016. će bolidi imati orgulje 🙂

override667

Ka moj susjed.. 1.4 54 kW i remusa ko u priči.. Nek se čuje..

Mrav074

Cekas za pric cestu i cujes kako auto dolazi… i dolazi… i dolazi…… …. …. I dolazi…

override667

I dođe yugo 45

F1 Karthikeyan

Stavite v10 pa čete imat buku

dxdy

upravo tako, a ne ove kosilice s kojima jedva pretječu

Related Posts