Pirelli osigurao novi ugovor od 2017. do 2019.

Pirelli ćemo i u narednim sezonama gledati u Formuli 1 jer je talijanski proizvođač osigurao potpisivanje ugovora koji im osigurava status ekskluzivnog dobavljača guma za sezone 2017., 2018. i 2019. Iako su se s druge strane nalazili protivnici iz Michelina, prijedlozi francuske kompanije se nisu svidjeli Bernieju Ecclestoneu koji je zato odlučio produljiti ugovor s aktualnim dobavljačima.

Pirelli je za Autosport potvrdio da su komercijalni dijelovi ugovora potpisani s Ecclestoneom te da cijela stvar samo treba biti finalizirana kroz uobičajene FIA-ine procese. Uoči VN Rusije, Bernie se na gridu sastao i rukovao s Pirellijevim predsjednikom Marcom Tronchettijem Proverom.

Talijani su se u Formulu 1 vratili 2011. te su do današnjih dana bili uključeni u nekoliko kontroverzi. Ipak, Bernie Ecclestone im je nastavio davati svoju podršku jer rade točno ono što vrh Formule 1 od njih traži.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
modesto

m užas ovaj pirelli je uništio f1 .katastrofa pa bernieju i odgovaraju ovakva pravila.sramota .vratite michelin,bridgestone.a ne ove ćelave gume

ferrari 012

Crkni više govno staro jer očito prije nećeš napustit f1 i radit takve gluposti od formule.

Desmosedici

Pirelli se prilagodio situaciji i zato je dobio novi ugovor. Znači, ispunjava ono što FIA tj. Berni od njih traži, bez obzira kako će se to odrazit na imidž kompanije. To je za kompaniju mač sa dvije oštrice, ali je uprava valjda to detaljno analizirala.

FerrariHR

Odrazit ce se dobro na imidž kompanije,bice jedini dobavljac guma za F1 do 2019.

Related Posts