Ecclestone: F1 kalendar bi trebao imati 22 utrke

Bernie Ecclestone u zadnje vrijeme ne prestaje s kritikama zbog trenutnog stanja Formule 1. U centru njegove pažnje su nove pogonske jedinice koje su očigledni promašaj zbog previsoke cijene, kompliciranosti i nepopularnosti među navijačima. Dakako, jedan od najvećih problema je i budžet momčadi, odnosno preveliki troškovi sudjelovanja u najvišem razredu motorsporta.

Ekipe troše enormne svote novca na zračni prijevoz svojih postrojenja, a samim time im odgovara manji broj Grand Prix utrka. Međutim, Ecclestone ne vidi nikakav problem u prenapučenom kalendaru, iako pravilnik nalaže da u jednoj sezoni možemo imati maksimalno 20 utrka.

”Ne, ne mislim da trebamo reducirati kalendar. Možda čak i dodamo koju utrku”, rekao je Britanac za ruske novine Rossiyskaya Gazeta.

Iduće godine nam se vraća Velika nagrada Njemačke, kao i utrka u Azerbajdžanu, a na taj se način broj Grand Prixova penje na 21. Sve to skupa predstavlja veliko opterećenje za vozače i članove momčadi koji su veći dio godine odvojeni od obitelji. Na pitanje koliko bi utrka trebao imati kalendar Formule 1, Bernie odgovara:

”Mislim 22. Ne bi mi smetalo da ih imamo što je više moguće.”

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
elmedin

sto se mene tice moze svaki vikend 🙂

modesto

što više azijskih

Related Posts