Coulthard: Alonso bi ove godine mogao napustiti McLaren

David Coulthard, bivši vozač Formule 1 i aktualni komentator na BBC-ju, smatra da je Fernando Alonso u vrlo teškoj i izazovnoj situaciji, te da mu nije teško zamisliti scenarij po kojem bi Španjolac napustio momčad na kraju godine. Podsjetimo, McLaren ima katastrofalnu sezonu zbog nekonkurentne Hondine pogonske jedinice i čini se da bi napredak do vrha poretka mogao potrajati nekoliko godina.

Utrka u Japanu je bila prepuna frustracija, a sam Alonso je Hondi uputio oštru javnu kritiku u kojoj je gotovo ponizio njihove čelnike. Upravo zato Coulthard misli da je njegovo strpljenje pri kraju. Na pitanje misli li da su glasine istinite i da bi Fernando mogao napustiti momčad na kraju godine, Škot odgovara:

”Mislim da bi se to moglo dogoditi. Ali nadam se da neće, jer je on veliki šampion i zaslužuje više naslova.”

Coulthard također smatra da je slaba komunikacija između McLarena i Honde razlog zašto forma momčadi tako sporo napreduje. Međutim, tvrdi da nema sumnje da će Honda jednog dana posložiti sve stvari.

”Trebat će vremena, a to nije dobro za Fernanda i Jensona. I za Formulu 1.”

”Ako Honda napravi veliki napredak tijekom zime, sve će se promijeniti. No, ako ne bude napretka, Fernando se neće htjeti ponovno boriti za petnaesto mjesto”, zaključuje Coulthard.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
senna66

Sljedeća sezona biti ili ne biti i za Fernanda i za Hondu.Ili je Alonso gadno uprskao dolaskom u Hondu ili će se na kraju ipak isplatiti sva sramoćenja ove sezone. Iskreno, mislim da Honda neće biti u borbi za top 3 mjesta sljedeće godine. Ove godine su se sramotili svojim izjavama, pogotovo Arai….nešto mi govori da određeni ljudi nisu ni svjesni gdje su rupe….uostalom neće samo McL Honda napredovati. Mercedes će napredovati, Ferrari će napredovati, svi ostali će napredovati. Kako onda oni misle sve to nadoknaditi? Bude li se sljedeće sezone Alonso krvavo borio za neko tamo 10. mjesto bit… Read more »

_marko_

“Ili je Alonso gadno uprskao dolaskom u Hondu ili će se na kraju ipak isplatiti sva sramoćenja ove sezone”

zbog čega isliš da je svijet crno-bijeli.
McH možda napredulu i mozda se isplati sav ovaj trud al to ne znaci da budu prvaci.
mozda s ovog 15, mjesta stignu do 5.
za men je i to vec velik napredak.

wilson

Na konferenciji za novinare danas Alonso je potvrdio da ostaje u McH do 2017.g. Sve ostalo je rekla-kazala.

modesto

i hoće u red bull

Related Posts