Alonso: Novi motor nosi samo desetinku po krugu

Fernando Alonso nije bio naročito impresioniran napretkom svoje momčadi za vrijeme održavanja VN SAD-a na Circuit od the Americas. Španjolac je cijelog vikenda koristio poboljšanu Hondinu pogonsku jedinicu te se sa samog začelja uspio probiti do petog mjesta. Kada se činilo da bi oba McLarenova vozača mogla osvojiti solidnu količinu bodova, (ne)pouzdanost japanskog stroja je opet odigrala ulogu.

“Da smo završili peti, mislim da bi to bila najbolja utrka moje karijere. Bolje performanse motora je nešto o čemu se posljednjih dana puno pričalo, ali da budemo jasni, pričamo o jednoj desetinki sekunde.”

“Nakon jako dobrog oporavka, prava je šteta što nas je mehanički kvar u posljednjim krugovima izbacio iz borbe. Zbog toga sam nakon utrke bio više tužan nego sretan, ali možemo ići dalje i nastaviti poboljšavati te stvari.”

Španjolac je pohvalio svog bivšeg timskog kolegu Lewisa Hamiltona koji je u nedjelju osvojio svoj treći naslov svjetskog prvaka.

“Hamilton je ove godine na drugoj razini. Dominirao je od početka do kraja. Nico Rosberg je prošle godine stavio barem malo uzbuđenja u prvenstvo, ali Hamilton ove sezone zaslužuje naslov više nego itko drugi. Vidjet ćemo može li mu netko iduće godine malo otežati posao.”

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Jean Alesi

Ovaj put sam pratio Alonsove krugove, kako je bio sam na začelju utrke. Teško je napraviti neku usporedbu s obzirom da su uvjeti na stazi bili kakvi jesu, da se mora paziti na gorivo, itd. Ali moje je skromno mišljenje, da nije bilo okretanja u prvom zavoju, da je Alonso imao brzinu da bude na 4. mjestu. Posebno su impresivni bili 2 -3 kruga prije prvog ulaska u box kad je jedini brži od njega bio Ricciardo. Opet ponavljam da ovo nije mjerodavna utrka za procjenu brzine, ali ovi i ovakvi uvjeti i da nije bilo tog okretanja na početku… Read more »

Related Posts