Kubica o povratku u Formulu 1: Nada nikad ne umire

Robert Kubica je početkom 2011. godine zadobio teške ozljede ruke u egzibicijskoj reli utrci i time je završila njegova obećavajuća karijera u Formuli 1. Poljak je nosio epitet jednog od najboljih vozača na svijetu, no trenutno svoj talent prezentira u WRC-u. Iako bi ga mnogi željeli ponovno gledati u Formuli 1, Kubica priznaje da su šanse za to trenutno vrlo male, ali ne i neostvarive.

”Nada nikad ne umire!” rekao je Kubica u intervjuu za Sokolim Okiem. ”No, moramo biti uvijek biti realistični.”

Glavni problem za Poljaka je ograničavajući prostor unutar jednosjeda, zbog čega ne bi mogao nastupiti na većini utrka koje se nalaze u današnjem kalendaru Formule 1. Međutim, Kubica bi mogao manevrirati volanom na nekim stazama poput Monze.

”Da mi netko kaže da imam priliku na početku iduće sezone voziti na Monzi, onda bih izgubio ovih 10 kilograma koje sam dobio i utrkivao bih se.”

”Nakon nesreće sam se našao u situaciju gdje su mi trebali novi ciljevi i to upravo zato što sam znao da ne mogu ostvariti prijašnje ciljeve, jer su oni trenutno izvan mojih mogućnosti”, zaključuje 30-godišnjak.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Nikako ga ne shvaćam zašto uporno vozi WRC kad to nije njegova disciplina. Kad već zbog ozljede ne može vozti F1 ima toliko dobrih kružnih takmičenja gdje bi sigurno briljirao.

Fernando Legend

Uz kubicu me vezu vremena s pocetka v8 motora 2007 pa ona nesreca pa pobjeda jako lijepa vremena sve do 2013 i pomocu malih promjena smo dosli do danasnjeg sranja.Ja bih ga zelio vidjeti opet u f1 a f1 bih zelio vidjet istu kao i prije deset godina ili godinu dvije poslije 2005 nije nemoguce jer kako kubica kaze nada nikada ne umire

senna66

Da se kubo vrati vratilo bi se barem 30% gledatelja.

modesto

zbog čega? ali je bio prvak?

Rkubica

Ti gledaš samo prvake?

Related Posts