FIA će uskoro odobriti još jedan senzor za mjerenje protoka goriva

Motorsport.com prenosi da će još jedan senzor za mjerenje protoka goriva, koji je proizvela tvrtka Sentronics Limited, uskoro biti dostupan svim proizvođačima pogonskih jedinica. Oni trenutno mogu koristiti samo proizvode koje isporučuje tvrtka Gill Motorsport Systems, a nova jedinica, koji posjeduje jedinstvene mehaničke i elektroničke postavke, znatno se razlikuje od svog konkurenta.

U Sentronicsu vjeruju da jedinstvena putanja smjese njihov senzor čini izuzetno pouzdanim i dosljednim. Vjeruje se da će novi proizvod uskoro testirati svi proizvođači pogonskih jedinica.

Neville Meech, direktor u Sentronicsu, tvrdi da im je trebalo dosta vremena da finaliziraju dizajn senzora za mjerenja protoka goriva te da je on prošao rigorozna testiranja kako bi zadovoljio sve FIA-ine zahtjeve.

“Iskustvo natjecatelja u prvoj godini je, razumljivo, imalo utjecaja na pristup homologaciji drugog senzora. To je, pored samih tehničkih specifikacija, vodilo do puno rigoroznijeg seta kriterija vrednovanja za njegovu homologaciju. Zadovoljavanje ovih kriterija je bio izazovan i dug proces, ali mogu reći da je naš krajnji proizvod zato sada još bolji.”

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Kush

Fantastično! 🙂
znači još točnije će znati dali troše premalo ili previše – ali im to više neće smjeti reći, morat će sami to “očitavat”.. 🙂

najboljif1fan

Jaooooooooo.

Related Posts