Boullier vjeruje da u McLarenovom bolidu postoji veliki potencijal

McLarenov trkaći direktor Eric Boullier se u intervjuu za službenu stranicu Formule 1 osvrnuo na vjerojatno najtežu sezonu u povijesti ekipe iz Wokinga. Jenson Button i Fernando Alonso su za svoju momčad do sada osvojili samo pet bodova, ali Boullier tvrdi da se ciljevi za kraj ove sezone nisu promijenili jer, po njegovom mišljenju, u MP4-30 leži ogroman potencijal.

“Nije jednostavno – ne radi se o tome da u bolidu treba nešto uključiti kako bi on funkcionirao. Popravljanjem jednog problema za posljedicu imamo zarađenih pola sekunde; drugi problem – druga polovica sekunde… Osjećat ćemo se konkurentni kada cijelo vrijeme budemo u Q3 i u borbi za prvih šest mjesta. To bi bilo veliko postignuće iako ne zvuči veoma uzbuđujuće jer smo ovdje kako bi pobjeđivali. I dalje želimo biti konkurentni do kraja sezone.”

Francuz dodaje da motivacije ne nedostaje jer u njegovoj momčadi znaju da bolid McLaren Honde ima puno toga za ponuditi; ne radi se o desetinkama, već sekundama.

“Znamo da naši bolidi posjeduju potencijal koji se može otključati, ne radi se o desetinkama, nego o sekundama. To ne možemo iskoristiti zbog problema s pouzdanošću, ali kada ih otklonimo, napravit ćemo velike korake prema naprijed, vjerujte mi. Tada bi se, uz malo sreće, mogli boriti za postolje. Ako u svakom krugu možete iskoristiti snagu MGU-K generatora na pravcima, to bi vam donijelo dosta vremena. Danas to ne možemo učiniti.”

“Ne radi se samo o snazi, puno toga ima veze s voznim karakteristikama motora, koji se pokazao veoma teškim i složenim za upravljanje i kontroliranje. Dat ću vam primjer: svi mi imamo istu snagu kada je riječ o električnim sustavima, ali neki motori su bolji u prikupljanju i isporuci energije. Zato vidite razlike u kvalifikacijama i utrci.”

“Trenutno ne možemo iskoristiti sav potencijal jer u tom slučaju imamu probleme s pouzdanosti – a to nam škodi kada je riječ o performansama. Međutim, one postoje, samo moramo pronaći odgovarajuće solucije kako bi ih iskoristili.”

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
dansla

Prodavanje magle . Džaba potencijal ako ga ne možeš iskoristit , to je kao i da ga nemaš .

Related Posts