Alonso: Peto mjesto je mali poklon, ali zadovoljni smo

McLaren se uoči VN Mađarske nadao dobrom rezultatu jer Hungaroring ne traži previše od pogonske jedinice. Prvi ohrabrujući znakovi pokazali su se na slobodnim treninzima, ali oni su nestali nakon kvalifikacija kada su Alonso i Button zabilježili lošije rezultate od očekivanih. Međutim, obojica su danas iskoristili probleme i odustajanja vozača ispred sebe te su ostvarili odličan rezultat za McLaren Hondu. Španjolac je petim mjestom zabilježio najbolji plasman sezone, a dobar posao je odradio i Button koji je devetim mjestom dodao još dva boda svojoj momčadi.

Iako je svjestan situacije, Alonsu je drago zbog ovog rezultata jer njegova momčad ulaže velike napore u ovoj, teškoj sezoni.

“Nikada ne bi očekivali peto mjesto, ali utrka je u nekim dijelovima bila kaotična, pružile su nam se male prilike te smo ih iskoristili. Peto mjesto je mali poklon jer ovoga trenutka nismo konkurentni. Iskoristili smo svaku moguću šansu te je lijepo u ljetnu pauzu otići s ovim rezultatom zbog svih dečki u tvornici. Sezona je bila teška za svakoga u momčadi, ne samo za Jensona i mene, ali polako ćemo povećati razinu naše konkurentnosti, pouzdanosti i performansi. Trebamo dobar drugi dio sezone kako bi bili spremni za 2016., a to je sada cilj.”

Što se tiče same utrke, Alonso dodaje da ju je okarakteriziralo odavanje počasti Julesu Bianchiju i odlična akcija na stazi njemu u čast:

“Vikend nije bio lagan, pogotovo kada smo imali minutu šutnje, poslije toga je bilo vrlo emotivno ući u kokpit. Imamo tu privilegiju da se utrkujemo i mislim da smo danas napravili dobar show kako bi mu odali počast. Volimo ovaj sport i volimo utrkivanje, a ovakav tip utrke je ono što djeca vole kada strastveno pričaju o Formuli 1. Nadam se da su danas vidjeli ovu utrku i da žele postati vozači Formule 1″, dodao je Španjolac.

Timski kolega Jenson Button utrku je završio na devetom mjestu te se slaže da, iako je McLaren napravio pomak za Mađarsku, na umu treba imati činjenicu da je današnji rezultat posljedica velikog broja odustajanja i incidenata.

“Ovo ima veliki utjecaj na moral, ali mislim da moramo biti realni i pogledati koliko se drugih bolida sudarilo ili imalo kazne prolaska kroz boks. Definitivno smo napravili korak prema naprijed kada je riječ o performansama, ali trebamo još jedan korak prema naprijed kako bi ponovili ovaj rezultat.”

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
RAJUS

Da li neko zna koliko ima konjskih snaga koja ekipa ?

Fernando Legend

Shvacam sve da su ispred manora aj shvacam i pred saubera i lotu sa jos nekako alo ispred mercova hahahah alo legendo nema veze na koji nacin si doaao do tog petog mjesta bitno je tih 10 bodova kojih si pokupio i te tri sekunde ispred hamija u mch.Znamo niste se puno ppboljsali u brzini ali pouzdanost savrseno dvike utrke u bodovima a ovaj puta oba bolida.Spa i monza ce biti nocna mora zbog pravaca ali ako su izdrzali ovaj prvi dio sezone onda ce pvo jos lakse.

MJ512

Pohvale za McLaren Hondu! Iako treba biti svjestan da današnji rezultat nije realno mjerilo, ali tako je bilo i za dosta momčadi danas. Isto tako treba znati iskoristiti greške i kvarove drugih kao što je Alonso danas napravio. 🙂

Ayrton Mclaren

Uopće me ne zanima kako….bitno je da smo napokon mogli barem malo uživati u vožnji Mclarena…..da pomogle su greške i kvarovi drugih, ali to je pomoglo i drugima koji su ostvarili dobre rezultate danas, sumnjam da bi RB uzeo 2,3 mjesto da Mercedesovi vozači nisu griješili ili Kimi imao kvar…..Mclaren nije imao kvar, vozači nisu griješili i apsolutno zasluženo su uzeli lijepe bodove za ekipu.

Mrav074

Sad ce ti doc avalon i objasnit da nisi u pravu!

Related Posts