Verstappen tvrdi da je sila udarca pri sudaru iznosila 30 G

Max Verstappen je na posljednjoj utrci u Monaku doživio težak sudar u prvom zavoju nakon kolizije s Romainom Grosjeanom u borbi za deseto mjesto. Mladi je Nizozemac prošao bez ozljeda, no prije Velike nagrade Kanade će morati proći kroz seriju medicinskih pregleda. Nakon samog incidenta su uslijedile mnoge kritike na račun 17-godišnjaka, a on naglašava kako je bila riječ o zbilja teškom udesu.

”Bez sumnje, to je bio moj najveći sudar. Silina udarca je iznosila 30 G”, rekao je Verstappen za svoju službenu web stranicu. ”Samo vidite barijere kojima se približavate i pomislite u sebi ‘Moram se pomoliti’.”

”Ali taj je sudar sada iza mene. Ne mogu ništa promijeniti i sve je rečeno i napravljeno. Vrijeme je da krenem naprijed i fokusiran sam na utrku u Kanadi.”

Max ulazi u novi trkaći vikend s već određenom kaznom od 5 mjesta zbog incidenta, no on je uvjeren da se može probiti kroz poredak na uvijek izazovnoj stazi u Montrealu.

”U Kanadi se može svašta dogoditi s velikom šansom za izlazak Sigurnosnog automobila. S pravim strategijom i dobrim tempom – vidim veliki potencijal.”

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
vedranF1

Jel se ti drogiras?????? Da je bila sila 30G sad bi svi pricali kako si bio veliki potencijal….

bare

“Koliko možemo ubrzati? NASA i vojni znanstvenici su pokušali odgovoriti na to pitanje. Sila od 1 G je normalna sila gravitacije na čvrstom tlu, a 14 G je jednaka gravitaciji planeta 14 puta masivnijeg od Zemlje. Bočno ubrzanje ima utjecaj na našu unutrašnjost zbog asimetrije sila. Popular Science je objavio kako14 G bočne akceleracije može razdvojiti i otkinuti ljudske organe jedne od drugih. Gibanje od glave do nogu sjuri svu krv u noge. Između 4 i 8 uzdužnih G će nokautirati čovjeka. Ubrzanje prema naprijed ili natrag lakše utječe na naše tijelo, jer omogućuje glavi i srcu da ubrzavaju zajedno.… Read more »

vedranF1

Pa bas to,i onda ovaj izjavi da je bila sila 30 G.

Related Posts