Ricciardo: Silverstone je nevjerojatan

Red Bullov vozač Daniel Ricciardo se, nakon za njega iznimno uspješne 2014., mora prilagoditi puno težoj sezoni u austrijskoj momčadi, kojoj najviše problema zadaje nekonkurentna i nepouzdana Renaultova pogonska jedinica. Ranije je priznao da mu je ove godine teško iako se prilično lako može motivirati, ali to ne znači da je mladi Australac izgubio prepoznatljivi smiješak i optimizam kada je u pitanju nastavak sezone i sljedeća utrka, druga domaća za ekipu iz Milton Keynesa, VN Velike Britanije.

“Ne mogu sakriti zadovoljstvo – Silverstone je fenomenalan! Volim brze staze i brze zavoje – vožnju od Copsea kroz Maggotts, Becketts, Chapel i onda oko Stowea… To je možda pet najboljih zavoja u kalendaru, pogotovo kada dolaze jedan za drugim… da, sviđa mi se!”

Ricciardo je dobro upoznat sa Silverstoneom, a na toj je stazi debitirao 2011. s momčadi HRT.

“U to vrijeme sam vjerojatno odvozio najbrži krug na stazi jer je HRT bio brži od stare specifikacije FR3.5 bolida. To je definitivno staza na kojoj imate bolje iskustvo ako sjedite u bržem bolidu – to je obično slučaj s brzim stazama! Silverstone je odličan u Formuli Renault 2.0, ali u F1 bolidu? To je epski!”

“Ako imamo jedan od onih lijepih vikenda s plavim nebom, suncem i visokim temperaturama, atmosfera je nevjerojatna. Ali ako je sivo, mokro i vjetrovito, atmosfera je i dalje nevjerojatna. Nisam siguran kako je to moguće – ali to je Silverstone. Što se tiče vožnje u tim uvjetima, i dalje je uzbudljivo, ali na skroz drugačiji način!”

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Ja sam i lani isto rekao pa su me ovdje ismijali kao nekog neznalicu. Ne vidim nikoga ove godine da omalovažava Seba. Ricciardo je simpatičan i dobar vozač, ali mali Švabo je ipak bolji.

666

Molim nekog od odgovornih za portal i forum da mi (nam) odgovori šta je s forumom i kad će bit u funkciji?
Druga stvar: mogli ste stavit neki članak na portal i obavjestit članove o daljnjem radu foruma i hoće li ga uopće bit. Meni osobno ako ne bude foruma na ovom sajtu znači odlazak i ne vraćanje ovamo, jer me ne zanimaju članci koje mogu pročitat u originalu na stranim portalima. Zato bi vas molila još jednom da napišete jedan članak i obavjestite o daljnjem radu foruma.
Hvala….

najboljif1fan

Svi oni vole staze ali dok dođu i odustanu ehhh.

joshuazg04

Colgate guy – lani su te u nebesa dizali… Što je ove godine ?

F1 fan

Red bull ima losiji bolid ok. Hvalili su ga prosle godine kako atraktivna pretjecanja ima, a ove godine mogu nabrojati bar 10 puta kada je isao pretjecati, prošao i onda ode široko, pa gubi nazad poziciju, grešaka mali milion. Sada izlazi na vidjelo kako sam govorio da je imao previse srece, sve mu se posložilo a sebu nista. A seb kad nije imao problema bio je uredno brzi od njega, prvi dio utrke uvijek, a onda problemi sa gumama jer je ricciardo bolje cuvao gume, seb ih je doslovno jeo. Neka dode sad u ferari kad vettelu bolid odgovara da… Read more »

ciki-f1

“seb ih je doslovno jeo” Ima di snimka?? Šta kaže jesu bolje Pirelli ili Orbit??

r.u.m.

Pa došao je u RedBull u kojem je Seb bio 4 godine i sve poosvajao tako da mu ne treba ponovo dolaziti i rušiti mu kredibilitet.

Related Posts