Loš nastup na VN Austrije neće utjecati na odluku o Kimijevoj budućnosti

Loše kvalifikacije, a zatim još gori nastup na nedjeljnoj utrci za VN Austrije neće utjecati na odluku Ferrarijevog vrha o budućnosti 35-godišnjeg Kimija Raikkonena. Svjetski prvak iz 2007. je pogrešku napravio i na VN Kanade pa je se tako stavio u neugodan položaj uoči nastavka sezone. Scuderijin šef Maurizio Arrivabene je rekao da će njegova ekipa gledati puno širu sliku te da u nju ulaze i performanse, a ne samo pojedini incidenti. Međutim, Finac se ponovno ne može pohvaliti jer ga u kvalifikacijama redovito pobjeđuje timski kolega Sebastian Vettel, koji je do sada skupio 48 bodova više od Raikkonena.

“Naravno da postoji rok za donošenje odluke, ali neću vam reći kada će se to dogoditi. Radi se o više stvari koji će utjecati na našu odluku. Govorim o performansama. Kako mu je s inženjerima? Kako radi s njima? Kako dolazi do postolja? Sada je prerano da mu kažemo nešto ili donesemo odluku. Pokušajte se staviti u moju poziciju – ne mogu otići do Kimija i reći mu da je otpao ili da ostaje. Želim da momci budu koncentrirani na ono što rade i da daju svoj maksimum”, rekao je Arrivabene.

Talijan je dodao da će završnu riječ imati Ferrarijev predsjednik Sergio Marchionne.

“Mogu reći svoje mišljenje, ali onda trebam razgovarati s predsjednikom kako bi donijeli konačnu odluku. Tako to funkcionira u normalnom svijetu i u normalnim kompanijama. Ako ste predsjednik, možete raditi što želite. Ako niste, morate podijeliti svoje mišljenje i dobiti odobrenje.”

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
KIX

Realno gledajući,ovo im je odlična postava.Vozači se dobro slažu,otvoreno komuniciraju i to ide.Kak je u drugim ekipama neznam,znam jednu u kojoj sigurno nije tak.Nadam se da će ostati još koju godinu u propetom konjiću.

Chronosus

Ferrari se malo poboljšao ali i dalje su jednako daleko od osvajanja prvenstva kako su bili prije godinu dana, a u strategiji i boksevima rade iste greške kao prošlih godina.
Pa… tko je kriv što je Kimi već 2.-3. put ove sezone prekasno izašao u kvalijima? Ili kojem nisu stavili kotač kako treba u boksu? Radio je i Kimi greške ali momčad mu nema što predbacivati dok oni nisu na razini.

joshuazg04

Malo ga je “krenulo” ove dvije utrke…….
Makar, ovo proklizavanje mi izgleda čudno…..

Kush

Naravno, dobro govori Arrivabene, ali zar mu nebi trbali dati malo kredita s obirom da je zadnji Ferrarijev šampion, i da su ga tada na ne baš lijep način udaljili iz formule, sada mu to trebaju vratiti, a i sami su rekli da je ove godine puno angažiraniji nego lani, neka se dokaže još malo, oni si mogu priuštiti jednog mladog vozača na čekanju, ako nagodinu nešto krene jako naopako, ali sumnjam, on će vrijedno skupljati bodove, neće odustajati nikada, a ova postava je dobra za dobru energiju u timu, i daje najviše rezultata ukupno gledajući – IMO.

Groff

Ovaj vikend nikako nije bio dobar za Kimija. Možda ga nisu dovoljno hranili sladoledom.
Samo neka on ostane tu gdje je.

Related Posts