Horner: Pirellijeve gume su konzervativne

Red Bullov šef Christian Horner nije zadovoljan Pirellijevim pristupom aktualnoj sezoni. Britanac smatra da su njihovi proizvodi za 2015. previše konzervativni te dodaje da su prošlogodišnje gume nudile dobar balans između strategije i degradacije. FIA je u prethodnim sezonama od talijanskog dobavljača tražila gume koje će se brzo trošiti kako bi se povećao interes i uzbuđenje. Pirelli je pristao na takvu ideju pa su u prijašnjim sezonama bili žestoko kritizirani.

Talijani su za ovu sezonu promijenili pristup pa su u Monaku mnogi bili nezadovoljni mekanom komponentom; vjeruje se da je ona bila pretvrda te ju se teže moglo dovesti na optimalnu radnu temperaturu. Horner smatra da je Pirelli sada pretjerao, a u prilog tome ide i nedavno održana VN Kanade.

“Mislim da smo prije par godina imali više downforcea, ali utrke s jednim zaustavljanjem nisu dobre za Formulu 1 – trebamo imati dva do tri ulaska u boks, to je važno. Imamo gume koje su jednostavno previše konzervativne. Kontroliranje njihove potrošnje se svodi na to kako vozač koristi svoju desnu nogu. Pirelli je otišao predaleko ako se sjetimo Silverstonea 2013., ali mislim da je kao rezultat toga njihova reakcija bila takva da smo sada završili s prilično konzervativnim gumama. Gume koje smo imali prošle godine su vjerojatno nudile pravi balans između strategije i degradacije.”

Related Posts