Ferrari: Gume će igrati veliku ulogu u Austriji

Dvije najmekše komponente Pirellijevih guma će se koristiti i ovog tjedna na VN Austrije, a to bi trebalo igrati veliku ulogu u nastojanjima talijanske momčadi da se približe i zaprijete vodećem Mercedesu. Treći puta zaredom momčadi će na raspolaganju imati mekanu i supermekanu mješavinu, a Vettelov trkaći inženjer Riccardo Adami smatra da bi to moglo ići u prilog njegovoj momčadi.

“Dok u Kanadi prevladavaju dugački pravci, snažna kočenja i manjak brzih zavoja, prva dva sektora u Austriji zahtijevaju snažna kočenja, ali posljednji sektor ima neke vrlo brze zavoje koji se prolaze s oko 180 km/h u petoj brzini. Ovo traži drugačiji setup od onog koji se koristio na prošloj utrci. Staza u Austriji je vrlo kratka i na njoj je teško pretjecati; zato ćemo ciljati na maksimalne performanse u kvalifikacijama.”

“Protivnike možemo izložiti pritisku pomoću strategije, i to tako što ćemo izvući najviše iz dvije komponente, a to znači fokusiranje na ovaj aspekt tijekom dugačkih stintova na slobodnim treninzima u petak. Naš razvojni program je u tijeku jer želimo poboljšati karakteristike SF15-T što je prije moguće. Imamo poboljšanja za ovu utrku i druge nadogradnje za nastavak sezone.”

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
joshuazg04

Ricardo Adami Columbo……………..

west

Evo njih opet se prijete s usranom motkom!

Rampante

Gume imaju stalno veliku ulogu u svakoj utrci,bar što sam do sada primjetio…

Kush

Tako se i meni nekako učinilo, kada sam počeo gledat formulu, da se o gumama uvijek priča i vodi računa, čak ih mijenjaju usred trke, sad više neznam što bih mislio, hehe!

Related Posts