Bourdais: U Formuli 1 se sve vrti oko novca i pozicija

U zadnje vrijeme je aktualno da svi bivši i redom neuspješni F1 vozači komentiraju današnje stanje Formule 1. Među njima je i Sebastien Bourdais, Francuz koji je za momčad Toro Rossa odvozio 27 utrka i pritom osvojio ukupno 6 bodova. Bourdais se trenutno natječe u IndyCar seriji u SAD-u gdje se vratio nakon neuspješnog izleta u Formuli 1.

Francuz je svoju karijeru u Toro Rossu opisao kao ‘užasno iskustvo’, a sada tvrdi da je utrkivanje u IndyCaru puno bolje i atraktivnije od onog u Formuli 1.

”Previše je toga u Formuli 1 vezano uz pogrešne razloge. Samo novac i pozicije, ništa nije vezano uz utrkivanje”, rekao je Bourdais za Detroit Free Press. ”U IndyCaru nitko ne zarađuje. To je samo čisto, sjajno utrkivanje.”

Bourdais je u nedjelju vozio utrku u Detroitu, te je pobijedio na drugoj utrci i zauzeo šesto mjesto u poretku vozača. Nakon toga je ustvrdio da je utrkivanje na stazi Belle Isle zahtjevnije nego u Kneževini.

”Vožnja na kiši u Detroitu je teža nego na ijednoj stazi Formule 1, uključujući Monako. Formula 1 je uništila svaku stazu. Oduzeli su im karakter i to me boli’, zaključuje Francuz.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avalon

“Formula 1 je uništila svaku stazu. Oduzeli su im karakter i to me boli’, zaključuje Francuz.” ???? kako se to uzima karakter stazi uz uvjet da se ne minja njena konfiguracija ? kako je oduzet karakter MC , monze , spa ,,, ? indyCar je bolje i atraktivnije , a izgleda da se može i pobjedit šta u F 1 nije bija slučaj 🙂 interesantan mi je dio izjave ”U IndyCaru nitko ne zarađuje. To je samo čisto, sjajno utrkivanje.” u americi neko nešto radi/organizira/vozi da NE BI ZARADIJA ???? ma da , amerima zarada nikad nije bila primarna ,… Read more »

modesto

odlično rečeno , f1 je sterilna sve su uništili i bourdais je sve rekao. ulična u detroitu je bila teška staza .pa tko ima novca taj dođe u f1 nema više kao prije… dok god ne ode bernie shernie i onaj tilke f1 će dugo bit sterilna

raca

Ovo, za novce i pozicije, nije trebao pametovati. Za to smo mi, na ovom poratlu, kud-i-kamo veći meštri od njega. Ne čita on komentare na GP1 i nezna što propušta

Mp4-4

Da, da u Indyu svi voze za ćevape.
Koji jadnik vjerovatno ga u Americi uopće ne zanimaju niti novac , još manje pozicije na kraju utrke ili prvenstva.

garfield

ma boli tebe sto te niko nije hteo u f1. fetel je pobrisao pod sa tobom, i to je bio kraj za tebe.

Groff

Dobro zbori.

Related Posts