Bottas ne isključuje mogućnost ostanka u Williamsu

Valtteri Bottas nije želio previše komentirati najnovije glasine o mogućem prelasku u Ferrari, ali je dao naslutiti da je ostanak u Williamsu također jedna od opcija. 25-godišnjem Fincu je ovo treća sezona u Groveu, a za svoju momčad kaže da je jedna od tri najveće u Formuli 1.

“Ako se mene pita, Williams spada među tri najbolje ekipe Formule 1. Ako želite biti svjetski prvak u sljedećih par godina, morate voziti za jednu od te tri momčadi”, rekao je Bottas, vjerojatno misleći na Mercedes i Ferrari. “Moj cilj je naslov svjetskog prvaka. Ako je to moguće s Williamsom, bio bih veoma sretan. U određenom trenutku, naravno, život kreće dalje i trebate misliti na sebe.”

Bernie Ecclestone također vjeruje da bi Williams u bližoj budućnosti mogao biti u samom vrhu.

“Moguće je. Kada u momčadi imate Franka Williamsa, nikada ne možete tvrditi da se nešto ne može dogoditi. Ja bih bio najsretniji čovjek na svijetu da se to dogodi.”

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avalon

valtteri ne isključuje mogučnost ostaka u williamsu ali “uključuje” i mogučnost odlaska .. u ferrari ???

joshuazg04

Williams je odlična ekipa, no nema resurse za pratiti razvoj svojih rivala: Mercedesa, Ferraria i McL honde. Osim toga i naravno, specifikacija motora je…………..
Zato Bottas neće odbiti Ferrari….. a njegovi ga neće lako pustit dok ima ugovor… konstruktorski bodovi/odšteta…….hm….

MJ512

Moje mišljenje oko mogućeg dolaska Bottasa/Hulkenberga kao zamjenu za Kimija 1. Ferrari vjerojatno neće produžiti Kimiju ugovor, ali ga ipak uvjeravaju da ima šanse za produljivanje ugovora kako bi ostao motiviran kroz sezonu te pomogao u razvoju bolida. Razlozi zašto neće produžiti ugovor su Kimijeve godine i što to jednostavno više nije onaj stari brzi i agresivni Kimi. A razlog zašto su ga doveli u Ferrari je nova era F1 pa su željeli osigurati najbolju postavu za razvijanje bolida. 2. Ferrari navodno neće dovesti Hulkenberga jer ne želi dva Nijemca u momčadi zbog navodne marketinške neisplativosti. Hulkenbergova prednost je sigurno… Read more »

MJ512

Ali sve u svemu nismo ni na polovici sezone, tako da se bilo kakve procjene mogu biti pogrešne.

Related Posts