Alonso ne očekuje bolje performanse: Tokeni su iskorišteni za veću pouzdanost

Honda je uoči VN Kanade iskoristila dva od devet tokena koje na raspolaganju imaju za razvoj svoje pogonske jedinice u 2015., ali McLarenov vozač Fernando Alonso je izjavio da su oni korišteni kako bi se poradilo na pouzdanosti, a ne performansama. Španjolac zato ne očekuje nikakav napredak na Circuit Gilles Villeneuve ovog vikenda. Na pitanje hoće li Honda u Kanadi raspolagati s većom snagom, dvostruki svjetski prvak je odgovorio:

“Ne baš. Zapravo, motor je potpuno isti kao i onaj s kojim smo vozili u Monaku. Iskoristili smo dva od devet tokena, ali više zbog pouzdanosti i nekih problema s kojima smo se nedavno susreli. Što se tiče performansi, trebalo bi biti isto, vidjet ćemo.”

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
AlonsoForever

Pa i ja nisam očekivao da će za brzinu “staviti” tokene 🙂 ..pfff..ovo je normlano,i kada sam pročitao da su iskorišteni,nisam se obradovao…potpuno sam ravnodušan i da odmah nakon Canade “uzmu” još tih 7 tokena preostalih…neće to bit nešto preveliko “ubrzanje” 🙂 samo sam realan.

Dani

Da li motor kada je pouzdan može raditi na većem opterećenju nego kada nije pouzdan i da li samim time ima i veću snagu? Molim da mi pojasnite.

banemclaren

teoretski bi trebalo biti tako. Većom pouzdanošću mogu malo više opteretit motor i naštimati ga da isporučuje više snage. ali samo teoretski. vidjet ćemo na utrci da je tako u praksi.

AlonsoForever

meni je bitno ove godine samo da nema problema kao u Španjolskoj i Monacu,ostalo me ne zanima,pa makar i bili P20…samo da srede reability već jednom,a performanse mogu i kasnije,ova godina služi samo za test i otkrivanje šta se moze a šta ne. Već sljedeće godine će Honda imati 25 tokena pa će to sve iskoristit i kao Mercedes promjenit motor gotovo čitav,polako ljudi.

Related Posts