Sainz sutra starta iz boksa

Carlos Sainz je današnje kvalifikacije završio na solidnom osmom mjestu, no nakon utrke se oglasila FIA koja je Španjolca diskvalificirala iz ukupnih rezultata kvalifikacija! Naime, suci tvrde da je Sainz propustio poziv za vaganje tijekom Q1 i zbog toga će sutrašnju utrku startati iz boksa.

Nema sumnje kako je riječ o još jednoj suludo oštroj kazni sudaca uslijed pravilnika koji zadnjih godina sustavno sputava vozače i utrkivanje.

”Vozač se nije zaustavio za potrebe vaganja tijekom Q1 kada je mu je to bilo signalizirano crvenim svjetlom. Bolid nije vraćen u FIA-inu garažu i na njemu su bili obavljeni radovi”, kažu suci.

Prema članku 26.1. sportskog pravilnika Španjolac zbog navedenog prekršaja sutra mora startati iz boksa. Svi se slažu da je kazna trebala biti mnogo blaža, dok je sam Sainz već prije kazne tvrdio da pri ulasku u boks ne može vidjeti crvenu signalizaciju.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
RINDT JOCHEN 1970

Kakva steta….. Ali ovo ide u nedogled s vako ostrim kaznama…. Ma pustite ljude da se trkaju…..

Zeus

“Svi se slažu da je kazna trebala biti mnogo blaža”-da oni koji nemaju sa kaznama ništa.
Prvi puta u Monacu, ulaz je kratak, lako previdljiva stvar za one koji imaju staža u Monacu, kao da mu nije moglo biti javljeno na radio,, nego ko panduri šta se sakriju sa radarom i ciljaju…N e v j e r o v a t n o ! ! !

Related Posts